Pregatirea pentru vacantele exotice

Pregatirea pentru vacantele exotice

Nu trebuie sa mergi pana in celalalt capat al pamantului ca sa te bucuri de o vacanta exotica. Plajele din Grecia, de exemplu, au devenit foarte accesibile in ultimii ani si prezinta un peisaj cu adevarat exotic. Insa, cam in orice loc care parca este desprins din cartile postale, este nevoie de o ingrijire suplimentara, in ceea ce priveste sanatatea. Despre cum te pregatesti si de ce sa te feresti iti spunem acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Cel mai mare pericol in vacantele exotice vin sub forma tantarilor. In general, tantarii sunt purtatori de virusuri. In zonele cu o clima calda, aceste virusuri sunt mult mai periculoase, iar riscul de imbolnavire este ceva mai ridicat. Te poti confrunta cu malaria, west nile, febra denga, febra galbena si multe altele.

De aceea, primul pas pe care ar trebui sa il faci inainte sa pleci in vacanta ar fi sa vorbesti cu un specialist in medicina calatorului, care iti va recomanda ce vaccinuri sa faci, cum sa te pregatesti si ce sa faci pentru a te feri de insectele periculoase.

Mai multe despre cum sa eviti pericole pentru sanatate in vacantele exotice iti spune conf. dr. Carmen Cretu, medic primar boli parazitare si tropicale, acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s