Povestile copilariei transpuse intr-o aplicatie interactiva pentru mobil destinata copiilor

Aplicatiile Povestile copilariei sunt aplicatii mobile pentru telefoane si tablete compatibile cu sisteme de operare iOS (iPhone si iPad) si Android (smartphones si tablete) — in 4 limbi diferite si pot fi descarcate din app store si google play.

Aplicatiile contin versiuni vechi ale unor povesti din literatura romaneasca, mai exact povesti ale indragitului autor pentru copii Ion Creanga, dar expuse modern si interactiv.

Sunt prezentate trei dintre povestile identificate de noi drept cele mai populare si cu potential educational: Ursul pacalit de vulpe, Capra cu trei iezi, Punguta cu doi bani.

Fiecare dintre povesti are o zona dedicata grafica, dinamica si interactiva (miscare si sunet), in care actiunea si personajele expun cursiv actiunea asa cum este prezentata de autor, in versiunea lor originala. Continutul va putea fi urmarit automat sau in baza interactiunilor utilizatorului.

Poveștile pot fi redate audio in forma initiala a povestii — dar si de parinti sau bunici care pot inregistra propria versiune.

Dincolo de continutul povestilor, aplicatiile ofera detalii despre lumea in care traiesc personajele (wiki-kids) si suport pentru invatarea alfabetului si a cifrelor sau exercitii de matematica.

O funcție speciala este si cea de creativitate, cu ajutorul careia copilul sau adultul poate crea propria lui parte de poveste prin posibilitatea de a crea scene noi utilizand personajele specifice.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s