„Poveste de Craciun” a reunit peste 35.000 de oameni

Pe 4 decembrie, Sala Polivalenta din Bucuresti a devenit neincapatoare pentru cei 8.000 de oameni care au participat la cele doua reprezentatii ale spectacolului-mozaic ,,Poveste de Craciun”, organizat de Primaria Capitalei, prin Opera Comica pentru Copii. Spectacolul a fost transmis si live, asa ca peste 27.000 de persoane au urmarit transmisiunea online.

Show-ul a reunit peste 300 de artisti care au oferit momente inedite: de la lucrari de muzica clasica si arii de opera pana la colinde traditionale, momente de balet si piese de muzica pop, impletite exceptional cu glasurile a zeci de copii din corurile Cantus Mundi.

Cea de-a patra editie a ,,Povestii de Craciun”, spectacol realizat de regizorul Cristian Mihailescu, a adus pe scena Salii Polivalente cele mai indragite momente din productiile Operei Comice pentru Copii. Sutele de copii, parinti si bunici prezenti la Sala Polivalenta au fost condusi prin fermecatoarea „Poveste de Craciun” de prezentatorii Itsy si Bitsy, indragitii protagonisti ai postului de radio pentru copii ce le poarta numele.

Cu totii s-au bucurat sa il vada si sa il asculte pe „Motanul Incaltat” din opera cu acelasi nume, in regia maestrului Mihailescu, dar si de intalnirea muzicala cu Maria si cu membrii familiei Von Trapp din musicalul „Sunetul Muzicii”, superproductia semnata de Razvan Mazilu. „Povestea de Craciun” a cuprins si momente de balet emotionante interpretate de Cristina Dijmaru si Ovidiu Matei Iancu, prim-solisti ai Operei Nationale Bucuresti, care ne-au purtat, pe rand, in lumea fantastica a lui „Don Quijote” si a „Spargatorului de Nuci”.

Publicul i-a putut asculta pe Cleopatra si Pavel Stratan, care au interpretat, in duet, trei dintre cele mai indragite melodii ale lor. Unul dintre cele mai aplaudate momente ale spectacolului a fost recitalul trupei Vunk, care a cantat, la final, alaturi de zeci de copii din corurile Cantus Mundi. Pe scena a urcat si tanara solista Angela Gheorghiu, in varsta de 9 ani, care a incantat publicul cu vocea sa. Magia „Povestii de Craciun” a fost completata de momente artistice deosebite interpretate de solistii vocali ai OCC, alaturi de percutionistul Zoli Toth, in acordurile orchestrei Operei Comice pentru Copii conduse de dirijorii Gheorghe Iliuta si Alexandru Ilie.

Corpul de balet al OCC, alaturi de copiii de la Atelierul de balet „Micul Artist” din cadrul Operei Comice, coordonati de Jaqueline Bratu, au incununat spectacolul cu gratie si eleganta. Cea de-a patra editie a „Povestii de Craciun” s-a incheiat cu traditionalul cantec de sarbatori „Mos Craciun cu plete dalbe” interpretat de soprana Felicia Filip impreuna cu toti solistii si copiii din coruri si acompaniati de orchestra Operei Comice pentru Copii.

„Spectacolul <<Poveste de Craciun>> a fost unul cu totul special. Mi-am dorit sa aduc bucurie oamenilor si sa nu uite ceea ce sarbatorim: nasterea Mantuitorului. Am avut momente de comedie, de muzica buna, dar si de balet. Din reactiile publicului si energia pe care mi-au transmis-o cei din sala, cred ca seara aceasta a fost, pentru cei peste 4.000 de spectatori, debutul sarbatorilor de iarna. Nu uitati ca dumneavoastra, publicul Operei Comice pentru Copii, sunteti ratiunea noastra de a fi. Va multumesc ca sunteti mereu alaturi de noi si ne dati curajul sa continuam activitatea noastra”, a spus regizorul Cristian Mihailescu.

„M-am simtit extraordinar pe scena, pentru ca Sala Polivalenta este locul unde ma simt ca acasa, dar si datorita copiilor care m-au incarcat cu foarte multa energie. Ne bucura foarte mult atunci cand copiii canta alaturi de noi si mai ales bucuria lor naturala in momentele in care interactionam cu ei. Acum, in prag de sarbatori, le urez tuturor multa rabdare si inspiratie”, a declarat Cornel Ilie, solistul trupei Vunk.

„Spectacolul a fost minunat. Atmosfera a fost calda, iar copiii ne-au bucurat si pe noi prin veselia lor. De sarbatori le urez tuturor sa aiba parte in viata de aceeasi bucurie pe care au aratat-o si in seara aceasta”, a spus Pavel Stratan.

Targul „Poveste de Craciun”, deschis pana in 15 ianuarie

La Opera Comica pentru Copii continua, in luna decembrie si pana in 15 ianuarie, Targul ,,Poveste de Craciun”, amenajat pe o suprafata de aproape 8.000 de metri patrati in curtea Operei Comice pentru Copii din Calea Giulesti nr. 16. Copiii de toate varstele au la dispozitie o multime de atractii in cadrul targului, de la Patinoarul si Derdelusul OCC pana la Atelierele Spriridusilor si plimbari cu sania trasa de reni. Distractia continua pe Taramul Oamenilor de Zapada, la Caruselul cu Jucarii si la Scena Colindatorilor, iar atmosfera de sarbatoare este intregita de brazii impodobiti si de mancarurile traditionale de sezon puse la dispozitia tuturor vizitatorilor. Targul „Poveste de Craciun” este deschis de luni pana vineri intre orele 16:00 – 21:30, iar sambata si duminica intre orele 10:00 – 22:00. Intrarea la targ este libera, insa accesul la unele dintre obiective se face pe baza tichetelor care pot fi achizitionate de la punctele de informare. Valoarea unui tichet este de 3 lei.

„O Noapte la Venetia” la final de an

Anul se va incheia la Opera Comica pentru Copii cu trei reprezentatii de gala ale operetei „O Noapte la Venetia” de Johann Strauss. Pana in 29 decembrie, spectatorii care cumpara bilete la una din cele trei reprezentatii pot participa la concursul organizat pe site-ul institutiei, www.operacomica.ro. Premiul este un sejur de doua nopti la Venetia in perioada 1 martie – 1 iunie 2019, oferit de agentia Magic Holiday, si cuprinde biletele de avion si cazarea, cu mic dejun, pentru maxim trei persoane.

Opera Comica pentru Copii este o institutie publica de cultura aflata in subordinea Primariei Capitalei si a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, condusa din anul 2014 de catre soprana Felicia Filip. Unica in lume prin segmentul de public caruia i se adreseaza, Opera Comica pentru Copii are lunar aproape 15.000 de spectatori, iar in stagiunea 2018-2019 are programate peste 600 de reprezentatii, dintre care 11 premiere.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s