Peste 70.000 de elevi asteptati la Cangurul Lingvist

73.500 de elevi din clasele primare, gimnaziale si liceale participa, astazi, la cea de-a V-a editie a concursului Cangurul lingvist, sectiunea engleza-germana.

Competitia se desfasurata in aproximativ 1.700 de scoli din tara, incepand cu ora 9:00. Elevii vor avea la dispozitie 60 de minute pentru a raspunde unui set de intrebari care testeaza cunostintele de limba, civilizatie, cultura generala, intuitia si viteza de reactie.

Pentru prima data, concurentii vor putea sa-si creeze propriul test grila alegand 40 de intrebari dintre cele 50 propuse pentru fiecare limba si fiecare nivel (III-IV, V-VI, VII-VIII, IX-X si XI-XII).

La final, toti elevii inscrisi la concurs vor primi ca premiu diplome de participare si reviste continand subiectele de concurs, iar aproximativ 10% dintre participantii din fiecare scoala vor primii premii in carti.

Castigatorii la nivel national, stabiliti in urma unei probe de baraj, vor fi recompensati cu excursii si tabere internationale in Romania si in strainatate.

Competitia „Cangurul Lingvist” este organizata de Ministerul Educatiei si Fundatia pentru Integrare Europeana SIGMA, cu sprijinul Ambasadelor Canadei, Elvetiei, Germaniei si British Council.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s