Ziua Liceului Grigore Moisil

Liceul Teoretic Grigore Moisil din Bucuresti a sarbatorit ieri Ziua Liceului si 45 de ani de la infiintare.

Evenimentul a inregistrat o premiera absoluta in Romania, elevii si profesorii imbinand abordarea educationala clasica si cea moderna, utilizand instrumente virtuale, aplicatii software si Internetul. Seria de activitati a fost realizata in parteneriat cu Microsoft Romania si a fost transmisa live pe portalul portal.moisil.ro.

Invitatii prezenti la Ziua Liceului au asistat la diverse activitati: pe parcursul lectiei de fizica, elevii – secondati de reprezentanti ai politiei comunitare partenere liceului – au experimentat in trafic diferenta dintre sunete si zgomote; lectiile de limba romana, franceza si engleza au fost abordate ca o impletire intre literatura, muzica, dans si IT; la lectia de romana, elevii au dezbatut, impreuna cu academicianul Solomon Marcus si actorul Mircea Diaconu, rolul intelectualului si al modelelor in societatea actuala.

Liceul Teoretic Grigore Moisil a fost infiintat in anul 1967, iar la ora actuala numara 770 de elevi si un colectiv de 54 de cadre didactice.

Incepand din anul scolar 2007 – 2008, liceul deruleaza proiectul portal.moisil.ro, printr-un program de Granturi pentru Dezvoltare Scolara finantat de Ministerul Educaţiei, in cadrul unui parteneriat public-privat.

In anul scolar 2009-2010, Liceul Moisil a fost inclus in randul celor 30 de Scoli Inovative din lumea intreaga, in cadrul Innovative World Forum desfasurat in Salvador, Brazilia.

Liceul Teoretic Grigore Moisil este, de asemenea, singura scoala din Romania inclusa in randul celor 30 de scoli inovative din lume, prin componenta Pathfinder School a programului Parteneri prin Educatie.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s