Peste 1.200 de profesori prezenti la Zilele SuperTeach Iasi

La Iasi s-a desfasurat, intre 15 si 17 noiembrie, cel mai important eveniment dedicat schimbarii mentalitatii in educatie – Zilele SuperTeach.

La eveniment au participat peste 1.200 de profesori, veniti din marile orase ale Moldovei, dar si din zona rurala, care au avut ocazia sa intalneasca 14 speakeri – oameni de afaceri si specialisti in educatie – si sa aleaga din cele peste 35 de ateliere practice axate pe modalitati de aplicare a principiilor Mentalitatii Deschise in Educatie.

”Ne-a bucurat sa vedem atatia profesori care indraznesc sa se abata de la metodele invechite de predare si care isi doresc sa schimbe educatia din Romania, pas cu pas, prin propriile actiuni”, a spus Cristina Gheorghe, Director al Institutului Dezvoltarii Personale si co-fondator al proiectului SuperTeach.

Zilele de vineri, 15 noiembrie si duminica, 17 noiembrie, au fost dedicate atelierelor practice. Acestea au avut loc in cadrul scolii Varlaam. Ziua de sambata, 16 noiembrie, a fost rezervata exclusiv Conferintei SuperTeach, care s-a desfasurat la Centrul de Evenimente Agora.

Atelierele practice au avut diverse tematici de abordare a cursurilor la clasa, precum performanta la clasa folosind Mentalitatea Deschisa in Educatie, burnout-ul la copii si adolescenti, educatia financiara, folosirea metodelor digitale in predare sau dezvoltarea socio-emotionala pentru prescolari si scolari mici.

Invitatul special al editiei de la Iasi a fost Sam Whitney – Director Asociat pentru Dezvoltare Internationala in cadrul Institutului Arbinger, lider mondial in schimbarea de mentalitati, alaturi de care au vorbit profesorilor Andy Szekely – coach si speaker profesionist; Dragos Anastasiu – CEO Eurolines Group; Felix Tataru – Presedinte GMP Group si fondator Radio Itsy Bitsy FM si Andrada Sorca Mazilu – profesor in invatamantul primar Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” Timisoara si formator SuperTeach.

„Ca antreprenori, simtim din ce in ce mai acut criza fortei de munca specializate. Tocmai de aceea avem nevoie de ajutorul profesorilor – baza sistemului educational romanesc – in a forma oameni pregatiti pentru meseriile viitorului. Vrem sa construim o comunitate puternica si stabila care sa le ofere profesorilor acces la resurse si care sa-i conecteze cu experti in educatie. Acesta este primul pas pe care-l putem face pentru a transforma educatia din Romania. Daca vrem sa producem schimbari in economia de maine, este necesar sa incepem schimbarea chiar de astazi ”, a declarat Dragos Anastasiu, CEO Eurolines Group si co-fondator al proiectului SuperTeach.

Mai multe detalii despre proiectul SuperTeach se gasesc aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s