Paine alba sau paine neagra?

Controversa ce inconjoara painea pe care o consumam nu este chiar atat de simpla. La Traieste Sanatos cu Simona, vorbim despre paine alba, paine neagra si ce avem nevoie pentru o alimentatie sanatoasa.

Stim ca ni se tot sugereaza sa consumam mai putina paine alba si sa facem tranzitia catre varianta mai sanatoasa, anume painea neagra. Pentru cei care inca nu sunt de aceeasi parere, Dr. Gabriela Man, medic nutritionist, explica de ce painea alba nu este sanatoasa: fiind facuta dintr-o faina „moarta”, nu mai are substante nutritive, ci doar amidon si gluten in exces.

Atentie, insa! Foarte multe sortimente de paine sunt facute din faina alba. Este foarte posibil ca painea de graham pe care o cumperi sau cea integrala sa fie, de fapt, facute din faina alba, la care s-au mai adaugat niste ingrediente. Asta inseamna ca nu cumperi un produs sanatos, ci ca, pur si simplu, cumperi o paine alba colorata.

Care este cea mai sanatoasa paine? Putem sa le dam copiilor paine neagra? Ne spune chiar acum Dr. Gabriela Man, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s