Cum pictezi oua de Paste galactice

Pictarea oualor de Paste poate fi foarte distractiva in familie, iar rezultatele pot fi uimitoare. S-ar putea chiar sa-ti fie mila sa ciocnesti ouale pictate cu atata migala, mai ales daca alegi sa le transformi in galaxii. Daca vrei totusi sa te asiguri ca ouale vor fi admirate cat mai mult timp, poti inlocui ouale fierte cu oua de plastic.

Iata lista completa de materiale necesare:

  • Oua de plastic (ideal ar fi sa fie negre)
  • Vopsea acrilica de diverse culori – negru, albastru, verde, roz, mov, alb, auriu/mustar
  • Bureti si pensule
  • 1 pahar cu apa pentru curatat pensulele si 1 pahar cu apa pentru diluat vopseaua alba.

Desi va trebui sa-ti folosesti din plin creativitatea pentru a picta galaxii pe oua, vei realiza picturi reusite daca respecti doua reguli de baza:

  1. Incepe cu cea mai inchisa culoare si incheie cu cea mai deschisa.
  2. Asteapta sa se usuce fiecare culoare inainte de a aplica alta.

Vezi si alte idei originale, pentru incondeiatul oualor de Paste.

Incepe prin a vopsi oul negru, apoi lasa-l sa se usuce. Foloseste un burete ca sa intinzi si sa creezi pe suprafata oului mai multe nuante de albastru (nu intinde insa prea mult, ca sa nu se uniformizeze culorile).

Dupa albastru, foloseste mov, apoi roz si auriu, avand grija sa lasi oul sa se usuce dupa fiecare aplicare de culoare.

De fiecare data cand schimbi culoarea, trecand catre o nuanta mai deschisa, incearca sa lasi si zone in care sa se vada in continuare culoarea pictata inainte.

La final, dilueaza putin alb intr-un pahar cu putina apa, apoi inmoaie pensula si stropeste oul de la distanta, tragand usor de varful pensulei si dandu-i drumul in directia oului, “pictand” astfel stele pe toata suprafara sa. Testeaza inainte consistenta amestecului de vopsea alba si apa si antreneaza-te pe o coala de hartie, sa te asiguri ca stelele vor iesi asa cum vrei.

Suntem siguri ca pictarea oualor galactice va fi o activitate care iti va incanta toata familia, asa ca te asteptam sa ne povestesti, in rubrica de comentarii de mai jos, cum a decurs aceasta experienta.

Sursa: www.dreamalittlebigger.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s