Otita la bebelusi: Simptome si tratament

Otita la bebelusi: Simptome si tratament

Toti copiii sunt expusi riscului de a face otita in primii ani de viata, mai ales in urma infectiilor respiratorii. La Parinti de Pici, iti spunem cum se manifesta otita la bebelusi, ce semne sa urmaresti la puiul tau si ce fel de tratamente exista.

Riscul de otita la bebelusi este foarte ridicat, pentru ca micutii de pana in 2 ani au sistemul imunitar slab dezvoltat. De asemenea, trompa lui Eustachio – cea care face legatura intre timpan si nas – este mai scurta si mai larga, deci microbii din nas si din gat pot ajunge mult mai usor in ureche, infectand-o.

De cele mai multe ori, copiii ajung sa faca otita dupa ce-au trecut printr-o amigdalita sau alte infectii respiratorii.

Desi simptomele otitei nu sunt mereu foarte clare, sunt cateva semne dupa care sa te uiti: daca vezi ca puiul tau e agitat, tipa si plange aparent fara motiv, ii piere pofta de mancare si face febra, peste 38 de grade. Totodata, chiar daca inca nu va sti sa spuna ce il doare, prichindelul iti va arata, tragandu-se de urechi sau frecandu-si capul de perna.

Nu astepta prea mult pana sa mergi la medicul pediatru sau la ORL, pentru ca, netratata la timp, otita se poate agrava si pune chiar in pericol auzul copilului.

Mai multe despre otita la bebelusi poti afla acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s