Abuzuri sexuale raportate la Telefonul Copilului

Abuzuri sexuale raportate la Telefonul Copilului

Atentie! In urmatoarea emisiune, sunt prezentate povesti care pot afecta emotional. La Meditatii pentru parinti, prezentam cateva cazuri de abuzuri sexuale, raportate la Telefonul Copilului.

Este important sa cunoastem marturiile copiilor, sa invatam din ele si sa facem tot posibilul sa prevenim astfel de situatii”, explica Catalina Surcel, Directorul Executiv al Asociatiei Telefonul Copilului.

Cazurile de abuzuri sexuale sunt tot mai frecvente si se intampla atat in spatiul public, cat si la scoala sau chiar acasa, in familia apropiata sau extinsa. De cele mai multe ori, copiii care le raporteaza solicita doar consiliere psihologica sau juridica, refuzand insa sa interactioneze mai departe cu autoritatile care ii pot ajuta, pentru a-si pastra anonimitatea.

In emisiunea de mai jos, iti prezentam povesti despre abuzuri sexuale, raportate la Telefonul Copilului. Vei afla despre o eleva agresata de colegi in curtea scolii (si despre reactia conducerii scolii), despre un baiat abuzat de tatal sau si despre o relatie sexuala cu o minora in familia extinsa.

Pentru orice fel de probleme, poti contacta Telefonul Copilului fie la numarul 116 111, fie pe adresa de e-mail vorbestecunoi@telefonulcopilului.ro.

Aceasta emisiune face parte din seria de emisiuni despre Educatie Sexuala pentru Parinti. Scopul acestui material este de a informa parintii, pentru ca noi credem ca un parinte informat poate lua mai responsabil decizii privind educatia copilului sau. Fiecare parinte e liber si responsabil sa isi educe copilul asa cum crede de cuviinta.

Textul materialului este realizat pe baza informatiilor transmise de specialistul intervievat si reprezinta parerea personala a acestuia, bazata pe studii stiintifice, experienta personala si profesionala. Informatiile acestea nu au valoare de adevar absolut si nu reprezinta pozitia oficiala a Itsy Bitsy.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s