Oreionul la copii: Simptome si recomandari

Oreionul la copii: Simptome si recomandari

Dintre toate bolile copilariei, oreionul este poate cea mai temuta afectiune, mai ales in randul barbatilor. Cum iti dai seama daca puiul tau are oreion? Ce se intampla daca il lasam netratat? Aflam raspunsurile la Traieste Sanatos cu Simona.

Oreionul, cunoscut si ca parotida epidemica, este acea boala care ii face pe tatici sa fuga in directia opusa. Motivul? Una dintre complicatiile acestei boli este orhita, ce provoaca infertilitate in randul barbatilor.

Din fericire, in prezent, a scazut frecventa de oreion la copii si la adulti, datorita vaccinarii. Vaccinul ROR se face la varsta de 1 an si protejeaza copilul de rujeola, oreion si rubeola.

[Citeste mai multe despre bolile copilariei]

Daca insa nu ti-ai vaccinat copilul, dr. Ilinca Tranulis iti spune la ce sa te astepti, in caz ca micutul tau face oreion.

Cum recunosti oreionul

In prima faza, este foarte posibil sa confunzi oreionul cu o simpla raceala. Printre simptomele de inceput, se numara febra, dureri in gat si dureri de cap.

Insa, daca vorbim de oreion, in scurt timp, vei mai observa un simptom: obrazul umflat. Pentru ca glandele parotide (aflate intre ureche si mandibula) se inflameaza, zona obrazului se umfla si devine dureroasa pentru cel mic.

Odata ce devine clar ca micutul tau este afectat de oreion, este indicat sa il tii acasa, pentru ca boala ii scade imunitatea, iar copilul este foarte contagios. La recomandarea doctorului, ii poti da antitermice si antiinflamatoare, pentru febra, respectiv – dureri de mandibula.

In rest, oreionul va trece de la sine, in aproximativ 7-10 zile. Daca boala persista, anunta medicul pediatru.

Afla si despre alta boala a copilariei, varicela, AICI.

Scopul acestui material redactional este de a informa parintii. Credem ca un parinte bine informat poate lua mai responsabil decizii privind educatia copilului sau. Informatiile transmise de intervievat reprezinta parerea personala a acestuia, nu au valoare de adevar absolut si nu reprezinta pozitia oficiala a Itsy Bitsy.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador, sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s