Vaccinarea copiilor

Un subiect delicat, adesea controversat, dar greu de evitat este vaccinarea copiilor. Cat este de importanta? Ce se intampla cand nu ne vaccinam?

Cand copiii intra in colectivitate, sunt expusi la diversi agenti patogeni. Dr. Valeria Herdea, medic de familie cu profil de pediatrie, explica riscurile nevaccinarii.

Vaccinarea copiilor este esentiala pentru prevenirea imbolnavirilor. Cu timpul, boli grave nu se mai manifesta pentru ca au fost create vaccinuri speciale. Ani de zile se lucreaza la vaccinuri, teste si studii pentru optimizare, pana sa fie lansate pe piata.

Totusi, vaccinurile sunt eficiente atunci cand sunt folosite la nivelul intregii societati, nu doar individual, pentru a dezvolta o imunitate de grup.

In caz contrar, poate aparea un focar de infectii, periculos nu doar pentru individ, ci pentru intreaga societate.

Cum actioneaza vaccinul si care sunt vaccinurile obligatorii si cele optionale? Afla in aceasta editie a emisiunii „Meditatii pentru parinti cu Simona Dragomir”.

Scopul acestui material redactional este de a informa parintii. Credem ca un parinte bine informat poate lua mai responsabil decizii privind educatia copilului sau. Informatiile transmise de intervievat reprezinta parerea personala a acestuia, nu au valoare de adevar absolut si nu reprezinta pozitia oficiala a Itsy Bitsy.

sursa foto: freedigitalphotos.net


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s