Ora de culcare ideala pentru bebelusi si juniori

Ora de culcare ideala pentru bebelusi si juniori

O rutina inainte de somn si o ora de culcare bine stabilita vor asigura mai putine plansete si crize de oboseala si un somn mai sanatos pentru puiul tau. Care este cea mai potrivita ora la care sa iti culci copilul? Afla raspunsul acum, la Parinti de Pici.

Specialistii le recomanda parintilor sa stabileasca ora de culcare intre orele 19:30 si 20:00 – 20:30, atat pentru copiii mai maricei, cat si pentru bebelusii si juniorii care deja si-au facut si somnul de pranz.

Problema este ca nu toti parintii se pot tine de acest program. Sunt familii in care unul sau ambii parinti abia ajung acasa in acel interval de timp. Daca nu ar impinge ora de culcare pe mai tarziu, nu ar mai avea pic de timp de petrecut cu puii lor.

„Nici eu nu ma pot lauda ca fetita noastra adoarme in fiecare seara la ora la care mi-as dori. Nu ma bucur sa o recunosc, dar m-a prins uneori si ora 10 incercand sa o adorm”, povesteste si mamica Georgiana.

Chiar daca nu poti urma recomandarile specialistilor, este important sa tii cont de urmatoarele aspecte:

  • in functie de varsta, copilul are nevoie de un anumit numar de ore de somn – stabileste ora de culcare astfel incat piciul tau sa isi faca tot programul necesar de somn;
  • pentru respectarea orei de culcare, este bine sa creezi o rutina inainte de somn – spalat pe dinti, imbracat in pijamale, povestea de seara etc.

Afla si alte sfaturi pentru a stabili corect o ora de culcare, acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s