Gadgetul de Marti: Cat de sigur este un ceas smart pentru copii?

Gadgetul de Marti: Cat de sigur este un ceas smart pentru copii?

Inainte sa incepi sa faci cumparaturile de Craciun intr-un magazin de tehnologie, este bine sa asculti urmatorul podcast. Tot mai multi copii isi doresc sa primeasca un ceas smart, insa acest gadget a devenit tot mai controversat. Afla aici cat de sigur este un smartwatch pentru cei mici.

„Astfel de ceasuri cred ca sunt utile, insa au nevoie de mai multa reglementare”, avertizeaza Cristian Lacraru, tatic pasionat de tehnologie. „Ar fi bine sa mai stam putin, pana cand sa fim siguri ca achizitiile pe care le facem sunt safe.”

In ultima vreme, in diverse tari a aparut problema sigurantei unui ceas smart. Sunt unele ceasuri pentru copii, care vin cu o cartela sim sau cu GPS, prin care parintii pot sti unde se afla copiii lor in orice moment.

Problema este ca un astfel de ceas smart poate fi accesat si de alte persoane. De exemplu, un hacker ar putea sa sparga bariera de siguranta si sa acceseze locul in care se afla copilul sau sa faca ceasul sa para ca se afla in alta parte. Iar acest lucru poate fi extrem de periculos.

Ce smartwatch nu prezinta aceasta primejdie? Ce tari au interzis in scoli ceasurile smart pentru copii? Afla acum, din podcastul de la Happy Music cu Ruxandra si Marius.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s