Expozitie pentru copii si parinti: Ocolul Lumii in 80 de minute

Expozitie pentru copii si parinti: Ocolul Lumii in 80 de minute

Pana pe 15 martie 2018, ai ocazia sa vezi expozitia Ocolul Lumii in 80 de minute, dupa Jules Verne, la Biblioteca Nationala a Romaniei. Alaturi de istoricul si criticul de arta Adina Nanu, ai ocazia sa descoperi costume si obiecte de epoca autentice si reproduceri dupa ilustratii semnate de Léon Benett si Alphonse de Neuville, care impodobeau romanele „Ocolul Lumii in 80 de zile” si „Castelul din Carpati”.

Loc de desfasurare: Sala Multimedia „Liviu Ciulei” – mezanin, aripa dinspre Bdul. Mircea Voda.

Ore de vizitare: Luni, Marti, Miercuri, 10:00-16:00.

Intrarea este libera.

Acum aproape 150 ani, ocolul lumii aparea ca o aventura extraordinara. Se calatorea anevoios si incet. Pe uscat, se circula cu trasura, cu bicicleta (cu o roata mare si una mai mica) si doar de putini ani cu trenul (actionat cu aburi). Pe apa, se circula cu corabia cu panze (ulterior si cu motor cu aburi, ca si trenul). In aer, cei mai indrazneti, precum fotograful Nadar, prietenul lui Jules Verne, se suiau in marea noutate – balonul.

Expozitia „Ocolul Lumii in 80 de minute, dupa Jules Verne” nu este o reconstituire fidela a unor fapte reale, nici relatarea unui studiu stiintific, ci o fantezie menita sa starneasca imaginatia, un fel de ilustrare a unei carti in care desenele sunt inlocuite cu vesminte si obiecte autentice care ar fi putut fi vazute de Jules Verne si eroii sai, la sfarsitul secolului al XIX-lea.

Pentru mai multe informatii va invitam sa consultati Caietul de sala.

Critic si istoric de arta, Adina Nanu preda de mai bine de 50 de ani Istoria artelor, a stilurilor şi a costumului la Universitatea Naţionala de Arte si la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti. A publicat peste 30 de volume, dintre care amintim: Arta, stil, costum (Noi Media Print, 2007), Calatorie in jurul casei mele (Polirom, 2008), Barbatul si moda (Editura Polirom, 2009), Arta pe om (Compania, 2001), Vezi? Comunicarea prin imagine (Vizual, 2002).


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s