Obiceiuri vicioase care afecteaza dintii copilului

Obiceiuri vicioase care afecteaza dintii copilului

Pentru a-i asigura puiului tau o dantura sanatoasa, fara carii si frumoasa, este nevoie sa acorzi o atentie speciala unor obiceiuri vicioase ale micutului tau. La Traieste Sanatos cu Simona, iti spunem ce actiuni afecteaza dintii copilului si ce poti face in privinta lor.

Dr. Asma Nastase, medic pedodont, ne-a vorbit despre 4 obiceiuri vicioase ale prichindeilor, pe care este nevoie sa le stopam inca dinainte sa scape de dintii de lapte: suptul degetului, suptul suzetei, rosul unghiilor si bruxismul (scrasnitul dintilor in timpul somnului).

Suptul degetului si suzeta pot duce, in timp, la strambarea dintilor si la tulburari de vorbire. „Din cauza fortei pe care o exercita, se creeaza o ocluzie deschisa”, explica dr. Asma Nastase. Ea le recomanda parintilor sa incerce sa stopeze aceste obiceiuri ale micutilor pana in jurul varstei de 2 ani.

In ceea ce priveste rosul unghiilor, nu numai ca bacteriile de pe mana si de sub unghii ajung in gura si in organism, provocand carii, dar dintii copilului chiar ajung sa se toceasca.

Nu in ultimul rand, scrasnitul dintilor in timpul somnului afecteaza smaltul dintilor si astfel apar sensibilitatile la rece, la dulce la cald. In cele mai multe cazuri, bruxismul se duce de la sine, odata ce copilul scapa de toti dintii de lapte. Ce faci, insa, daca prichindelul tau continua sa isi scrasneasca dintii, chiar si dupa ce apar cei permanenti? Afla acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s