O noua editie a Festivalului International de Teatru pentru Copii

100, 1.000, 1.000.000 de povesti, intre 1 si 8 Octombrie la Teatrul Ion Creanga

Lumea este un nor cu povesti. Le asculti, le citesti, le privesti, dar cel mai interesant este sa le traiesti. La inceput de octombrie, Teatrul Ion Creanga aduce noi spectacole si aventuri gata de trait si de povestit mai departe, cu ocazia celei de-a XII-a editii a Festivalului International de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povesti”.

Un program complex de educatie si culturalizare a celor mai tineri spectatori, Festivalul are loc in perioada 1-8 octombrie, in Bucuresti, si reuneste peste 50 de evenimente dedicate copiilor, parintilor si educatorilor, dar si profesionistilor din domeniul teatrului pentru copii.

Timp de o saptamana, acestia sunt invitati sa urmareasca productiile programate – o selectie diversificata de spectacole de teatru dramatic, liric, teatru-dans, pantomima sau spectacole senzoriale pentru bebelusi, sustinute de 23 de teatre si companii teatrale din 9 tari – si sa participe la evenimentele conexe propuse anual de Teatrul Ion Creanga: ateliere pentru copii, workshop-uri pentru artisti, conferinte sau dezbateri.

Printre participantii la aceasta editie se numara artisti din Italia, Spania, Franta, Belgia, Polonia, Finlanda, Grecia si Israel.

Un veritabil laborator de teatru si povesti, reprezentativ pentru nivelul atins de artele spectacolului pentru copii pe plan international, Festivalul are o structura competitionala, oferind anual premii pentru cele mai valoroase productii si cele mai bune interpretari actoricesti.

Deschiderea oficiala este programata sambata, 1 octombrie, ora 18:00, cu spectacolul de teatru dans „Zbor prin povesti”, o productie a Teatrului Ion Creanga. Reprezentatia este gazduita de Teatrul de Comedie – Sala Noua, teatru partener al Festivalului, alaturi de Teatrul Excelsior, Opera Comica pentru Copii, Palatul National al Copiilor, Teatrul de animatie tandarica si Creart – Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti.

Lista spatiilor partenere este completata de o serie de unitati scolare din Capitala, la sediul carora Teatrul Ion Creanga organizeaza in regim gratuit ateliere de creativitate pentru elevi.

Programul Festivalului si mai multe informatii despre spectacolele invitate sunt disponibile pe www.fitc.ro si pe pagina de facebook.

Biletele au fost puse in vanzare in reteaua Eventim, pe www.eventim.ro, la sediul magazinelor partenere si la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creanga, aflata in Piata Amzei, nr. 13, nr. tel. 0767.934.374.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s