NexT Kids – ziua copiilor si a jocurilor la Festivalul NexT

Pisica neagra, circul magic, un print de sarma si un mic trompetist indarjit ii vor incanta pe cei mici la cea de-a sasea editie NexT Kids, un program special dedicat copiilor cu varste intre 4 si 12 ani, in cadrul Festivalul International de Film NexT (15 – 19 aprilie).

Compus din doua etape – proiectia filmelor si jocurile derivate din temele sau personajele acestora, NexT Kids se va desfasura sambata, 18 aprilie, incepand cu ora 10.30 la Cinema Elvire Popesco si Institutul Francez.

Selectia cuprinde sase scurtmetraje din Franta, Suedia, Mexic, Germania si Slovacia. Minoule Motanul, Literele cad, Trompetistul, La incoltit, Bucati-bucatele si Mac povestesc cu inventivitate, tandrete si umor despre aventura, adaptare, magie, despre scoala, muzica si relatia legendara dintre pisici si canari.

Cati artisti (+zebra, elefant, purcica) incap intr-o arena mica? Cum poate un motan sa ajunga actor? Sunetul este color? Ce spun ochii? Poti face din sarma rochii? Un baobab dintr-un bob? Cad litere din text? – iata cateva intrebari cu talc, care vor pune la incercare creativitatea micutilor, pornind de subiectele filmelor NexT Kids. Micutii spectatori, dar si cei ce-i insotesc, se vor bucura de cele mai diverse stiluri si tehnici de desen, animatie si montaj.

Filmele NexT Kids:

  • Minoule Motanul / Minoule (Franta, 2014)

Minoule este o pisica strengara, ce isi petrece toata ziua pe pervazul ferestrei, sub acoperis. Din departare, cantecul unui canar inchis in colivia lui ii trezeste apetitul.

  • Literele cad / Falling letters (Suedia, 2014)

Un film despre cum sa faci lucrurile in felul propriu, intr-un mod mai creativ. Animatie desenata de mana pe panza cu acuarele.

  • Trompetistul / The trumpeteer (Mexic, 2014)

Un trompetist inhibat de regulile stricte ale fanfarei isi descopera puterea creatoare si, prin exprimarea propriei individualitati, isi obtine libertatea.

  • La incoltit / Zeed sprouting (Mexic, 2014)

O fetita dintr-un satuc vrea sa invete experimentul de germinare al semintelor. Din pacate pentru ea, in momentul si locul in care traim, nu exista invatat adevarat.

  • Bucati-bucatele / Bend don’t Break (Germania, 2015)

Un print facut din sarma isi schimba forma in functie de partenera sa, in timpul unui dans. Trupul sau se transforma si se deformeaza. In cele din urma, se prabuseste din cauza influentelor interioare si exterioare.

  • Mac / Rosso Papavero (Slovacia, 2014)

A fost odata ca niciodata, intr-o noapte instelata, un baietel cu o imaginatie bogata, care s-a trezit ca e martorul unui spectacol de circ de vis.

Biletul costa 5 lei si poate fi cumparat in avans de pe http://eventbook.ro/event/next-film-festival-2015-bilete-NexT-Kids si de la Cinema Elvire Popesco.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s