Nevoia de dulce pentru sport: Mit sau adevar?

Nevoia de dulce pentru sport: Mit sau adevar?

Tot auzim ca ciocolata ar fi buna inainte de a depune efort fizic sau ca zaharul, in general, iti da energie. Totusi, am vrut sa verificam cu atentie aceasta informatie, asa ca am invitat un specialist la Traieste Sanatos cu Simona, sa ne spuna daca nevoia de dulce este adevarata sau doar un mit.

„Adevarul este intotdeauna pe undeva pe la mijloc”, aflam din start de la dr. Alin Popescu, medic primar medicina sportiva. „In momentul in care spunem dulce-copil-efort fizic sau sport, sunt 3 elemente pe care, din punctul meu de vedere, trebuie sa le avem in vedere.

1. In primul rand, efortul fizic ar trebui cuantificat, pe cat posibil, in arderi calorice. Pentru ca multi parinti estimeaza ca micutii lor depun mai mult efort decat in realitate, risca sa le dea prea mult de mancare.

2. Al doilea aspect tine de cum plasam mesele raportat la momentul in care incepe si se sfarseste antrenamentul sau competitia copilului. Astfel, o masa consistenta ar trebui sa se termine cu aproximativ 2,5 ore inainte de antrenament sau competitie.

3. Nu in ultimul rand, nevoia de dulce in sport chiar este adevarata, dar trebuie sa avem grija ce intelegem prin dulce. Exista glucide rele (zaharul), dar sunt si glucide bune (fructe deshidratate, banane, batoane de cereale). Chiar se recomanda o gustare mica, usor digerabila, inainte de un efort fizic.

Mai multe informatii despre nevoia de dulce poti afla acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s