Natură, muzică și experiențe inedite la Festivalul Cobor între Stejari, în minivacanța de Rusalii

Festivalul Cobor între Stejari vă invită să descoperiți frumusețea pajiștilor seculare, să vă bucurați de muzică live și activități inedite și să vă relaxați în inima naturii.

Organizat de Fundația Conservation Carpathia, evenimentul va avea loc în 22 și 23 iunie la Ferma de Biodiversitate Cobor, în pitorescul sat transilvănean Cobor, din județul Brașov.

Cu o varietate de activități pregătite pentru participanți, festivalul își dorește să ofere o experiență captivantă pentru toți cei prezenți. Printre acestea se numără vizite la pajiștile cu puieții de stejari care abia prind rădăcini, tururi ghidate prin satul Cobor, precum și explorarea Fermei de Biodiversitate Cobor pentru a vedea Surle de stepă, câini din rasa Ciobănesc Carpatin și pensiunea de cai.

Traseele de drumeție vor fi puțin diferite, astfel încât cei care au fost la prima ediție a festivalului să poată descoperi noi peisaje.

„Ne bucurăm să invităm iubitorii de natură și cultură la a doua ediție a festivalului Cobor între Stejari. Este o oportunitate unică de a redescoperi frumusețea tradițiilor transilvănene și a biodiversității locale într-un cadru spectaculos.” a declarat Victoria Donos, Director de comunicare și comunități, Fundația Conservation Carpathia.

În cele două seri de festival, curtea Fermei de Biodiversitate Cobor va fi animată de muzica live a Anei Coman, a trupei Moonlight Breakfast și a Tarafului de Caliu și Viorica.

Activitățile pentru copii și deliciile locale vor fi la ele acasă, oferind o experiență de vară memorabilă. Pe durata festivalului, participanții vor putea lua parte la un tur ghidat pe bicicletă (cost separat de biletul de acces în festival), să exploreze un mic târg cu meșteșugari și artizani locali, să admire o expoziție de fotografie și să se bucure de mâncăruri delicioase de la producătorii locali.

Totodată, participanții sunt invitați să exploreze universul botanic și entomologic al Colinelor Transilvaniei într-un tur de cunoaștere și recunoaștere captivant.

Programul festivalului:

Sâmbătă, 22 iunie:
◾️10:00 Turul satului Cobor (durată aproximativă 1,5 ore)
◾️11:00 Tur ghidat la stejarii seculari din Ticușu (drumeție de aproximativ 4,5 ore)
◾️11:45 Tururi de plante și insecte ale Colinelor Transilvaniei – turul este unul ghidat și este recomandat familiilor cu copii (durată 1 oră)
◾️12:00 Turul Fermei de biodiversitate Cobor (durată 2,5 ore)
◾️15:45 Tururi plante și insecte ale Colinelor Transilvaniei – turul este unul ghidat și este recomandat familiilor cu copii (durată 1 oră)
◾️17:00 Turul satulului Cobor(durată aproximativă 1,5 ore)
🎼 19:00 Concert Ana Coman
🎼 20:00 Concert Moonlight Breakfast
🎬 21:30 Proiecție de film – Stejarii și locuitorii săi

Duminică, 23 iunie:
◾️10:00 Turul satului Cobor (durată aproximativă 1,5 ore)
◾️11:00 Tur ghidat la stejarii seculari din Ticușu (drumeție de aproximativ 4,5 ore)
◾️11:45 Tururi de plante și insectei ale Colinelor Transilvaniei – turul este unul ghidat și este recomandat familiilor cu copii (durată 1 oră)
◾️12:00 Turul Fermei de biodiversitate Cobor (durată aproximativă 2,5 ore)
◾️15:45 Tururi de plante și insecte ale Colinelor Transilvaniei – turul este unul ghidat și este recomandat familiilor cu copii (durată 1 oră)
◾️17:00 Turul satulului Cobor (durată aproximativă 1,5 ore)
🎼 19:00 Concert Hanu’ cu Bragă
🎼 19:30 Concert Taraf de Caliu și Viorica
🎬 21:30 Proiecție de film documentar – Arhitecții naturii

Mai multe detalii despre eveniment se găsesc aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s