Năstrușnicul Motan Maurice e acum în cinematografe!

Probabil de-a lungul timpului ai auzit tot felul de povești: despre personaje mai mult sau mai puțin prietenoase, zmei, uriași, spiriduși, cavaleri sau prințese. Dar dacă ai afla că undeva într-un orășel îndepărtat locuiește un motan care poate vorbi, care știe cum să să împrietenească cu gașca tuturor șobolanilor din zonă și care pune la cale tot felul de escrocherii pentru a se îmbogăți?

Năstrușnicul Motan Maurice este prima ecranizare de lungmetraj, bazată pe romanul celebrului Terry Pratchett – „The Amazing Maurice and His Educated Roents”. Animația spune povestea lui Maurice, un motan roșcovan, extrem de isteț și șiret, care călătorește din oraș în oraș oferindu-se să le rezolve locuitorilor problemele cauzate de o presupusă invazie a rozătoarelor. Sună destul de ciudat, nu-i așa?

În realitate, personajul nostru are un plan foarte bine pus la cale. Fiindcă nu e deloc o pisică ca oricare alta, care să lenevească cât e ziua de lungă pe o canapea, eroul nostru inventează tot felul de șiretlicuri, astfel încât să facă rost de bani. Ei bine, Maurice a format în secret o alianță cu un grup de șobolani vorbitori și cu un tânăr, ușor naiv, pe nume Keith, toate astea pentru a-și câștiga existența, înșelând pe toată lumea din toate satele și orașele pe care le vizitează. Șobolanii împânzesc zona, în timp ce Maurice încasează plata atunci când Keith își scoate flautul pentru a deveni un fals interpret, sub pretextul că tocmai cântecele lui magice pot îndepărta șoarecii-invadatori. Reușesc mișelește să-i tragă pe sfoară pe localnici, aceștia devenindu-le extrem de recunoscători.

Totul merge bine cu „escrocheria lor” până când ajung în orașul Bad Blintz, unde întâlnesc o fată obsedată de cărți, pe nume Malicia, care îi conduce într-o aventură pentru a rezolva misterul orașului ei…

Animația poartă semnătura regizorului Toby Genkel și a co-regizorului Florian Westermann, după un scenariu de Terry Rossio. Năstrușnicul Motan Maurice îl are pe nimeni altul decât câștigătorul Globului de Aur, Hugh Laurie, drept vocea personajului principal – Maurice. Laurie este cunoscut cel mai bine de public ca Gregory House din serialul „House”. Totuși, actorul a avut și colaborări remarcabile în zona dublajului. Asta include roluri în filme și emisiuni precum „Marea cursă de Crăciun”, „Hop” și, mai ales, franciza DreamWorks „Monsters vs. Aliens” ca vocea Dr. Cockroach.

Acestuia i se alătură Emilia Clarke ca Malicia, ambii actori s-au atașat de proiect la sfârșitul lui 2020, alături de Himesh Patel ca Keith, David Thewlis ca Boss Man, Gemma Arterton ca Peaches și Hugh Bonneville în rolul Primarului.

Dublajul în limba română a fost realizat de actorii Mircea Băluță, Laura Gabriela Oana, Justinian Năstasă, Mike Gheorghiu, Virgil Aioanei, Nicu Enescu, Silvia Gâscă, David Elci, Marc Titieni, Carmen Florescu, Ionuț Grama, Doru Cătănescu, Valentino Tiron, Alexandra Ghiculescu, Robert Bălan, Cristi Stanciu, Dima Aioanei, Eva Bălan.

Comedia distribuită de RO Image a ajuns deja în cinematografele din toată țara, așa că asigură-te că nu o ratezi! Ia-ți biletul la film și bucură-te de o altfel de poveste decât cele cu care ai fost obișnuit!

Vizionează și trailer-ul:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s