Ioana Chicet-Macoveiciuc – despre alegeri echilibrate, fara frustrare sau vinovatie

Dorinta de a le oferi copiilor tot ce e mai pur vine din grija si din iubirea pe care le-o purtam, dar nu putem ignora faptul ca, dincolo de aceasta dorinta, exista si o presiune sociala destul de mare.

Ioana Chicet-Macoveiciuc, pe care multa lume o cunoaste drept Printesa Urbana, ne aminteste ca alegerile – inclusiv cele alimentare – pe care le facem pentru copiii nostri ar trebui sa vina din iubire, in primul rand.

Altfel, „daca uitam ca facem asta din iubire ni se va parea sufocanta presiunea de a le oferi copiilor tot ce e mai pur”, povesteste Ioana Chicet-Macoveiciuc in cadrul unei discutii in tihna purtate cu medicul pediatru Irina Costache.

„Am invatat foarte devreme in <<mamicie>> ca orice ma face sa ma simt frustrata sau vinovata nu trebuie sa ramana in viata mea.” spune Ioana Chicet-Macoveiciuc. 

Amintindu-si de provocarile alimentare de care a avut parte in perioada de  diversificare a celor doi copii ai ei, Ioana recunoaste ca nu a fost „acea mama care a cautat 100% bio”.

Cu toate acestea, a cautat de fiecare data sa faca alegeri informate, sanatoase si echilibrate pentru familia ei, tinand cont nu doar de nevoile copiilor, ci si de nevoile ei.

„E important sa ne uitam si la noi. Pe copii ne e usor sa-i iubim, ca sunt draguti si ne dau foarte mult. (…) Sa ne uitam un pic si la noi. Ca si noi suntem si meritam si noi la fel de bun. Meritam si noi. Si bio, si iubire, si acceptare.” – Ioana Chicet-Macoveiciuc. 

In privinta alegerilor alimentare, Ioana foloseste un rationament practic si economic, alegand produsele in functie de buget si de preferintele familiei. In privinta lactatelor bio, pe care familia ei le consuma destul de mult, Ioana alege produse pe care sa le gaseasca usor si ieftin.

Urmareste mai jos interviul oferit de Ioana Chicet-Macoveiciuc si afla cum a trecut de la goana dupa „cel mai bun” la a cauta ce este „suficient de bun” pentru copiii ei, dar si ce mesaj le transmite tuturor mamelor: 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s