Muzeele ascunse din Bucuresti

Vrei sa iti duci copilul intr-un loc aparte, de unde poate invata ceva nou, distrandu-se in acelasi timp? Iata cateva muzee din Bucuresti, de care poate nici nu stiai!

Ca parinte in Capitala, poti pica in una din cele doua plase: ori esti asaltat de o multime de oferte pentru copii si nu stii ce sa mai alegi, ori ai impresia ca nu mai gasesti nimic nou. De fiecare data, rezultatul este acelasi – iti duci copilul intr-un loc verificat, in care ati mai fost impreuna si stii ca ii place.

Eu iti propun acum niste locuri „verificate” de multe generatii, dar, in acelasi timp, destul de putin cunoscute, locuri in care puiul tau poate invata o altfel de istorie. Iata 3 muzee ascunse, din Bucuresti:

Muzeul CFR

Muzeul Cailor Ferate Romane, situat chiar in Gara de Nord (Calea Grivitei, 193B), este prima surpriza, care ii va purta pe vizitatori prin istoria trenurilor, de la primul vagon de lemn, pana la locomotivele din zilele noastre.

Vei descoperi o multime de exponate: machete cu trenuri electrice si obiecte in marime naturala. Poti intra in biroul lui Anghel Saligny, poti admira uniforme vechi ale lucratorilor CFR si te poti catara pe locomotive! In plus, ai voie sa pui mana pe o mare parte dintre exponate! Te poti aseza in vagoane vechi, admirand „peisajele” de pe geam, anume imagini filmate in timpul unei excursii cu trenul si proiectate pe geam (cu tot cu sunetul rotilor pe sine), pentru o experienta completa!

Muzeul CFR este deschis de miercuri pana duminica, intre 10:00 si 16:00.

Pretul biletelor este de 3 lei pentru adulti si un leu pentru copii.

Muzeul National al Pompierilor

Muzeul Pompierilor este situat intr-un… turn! Chiar asa! De fapt, ceea ce se numeste astazi muzeu a fost, in trecut, extrem de util pompierilor. Ma refer la Foisorul de Foc (Bd. Ferdinand I, nr. 33).

Monument istoric construit in 1892, din varful Foisorului de Foc era supravegheata Capitala, zi si noapte, de acolo fiind avertizati pompierii, in caz de incendii. Dar mai multe despre istoria sa si a pompierilor ai ocazia sa afli urcand cele 6 etaje ale turnului, pline cu exponate. Unul dintre cele mai valoroase vestigii ale muzeului este un drapel oferit pompierilor de catre Alexandru Ioan Cuza.

Iar dupa ce urci turnul de 42 de metri, in varf, vei avea parte de o panorama superba a Bucurestiului!

Poti vizita Muzeul Pompierilor de luni pana vineri, intre orele 08:00 si 16:00.

Pretul biletelor este de 6 lei pentru adulti si 1,5 lei pentru copii. Insa, cu anumite ocazii, sunt si zile in care intrarea este gratuita. Afla mai multe aici.

Muzeul Aviatiei

Muzeul Aviatiei se afla pe locul primului aerodrom din Bucuresti, Pipera (str. Fabrica de Glucoza, nr. 2-4). Se ajunge usor – fie cu metroul pana la Aurel Vlaicu, fie cu tramvaiul 5.

Dupa ce te plimbi prin parcul de avioane de afara, intra in cele doua hangare, unde vei gasi atatea dovezi istorice: obiecte personale ale unor oameni extrem de importanti pentru aviatia romana (Aurel Vlaicu, Henri Coanda, Smaranda Braescu), fotografii, documente si manuscrise originale, insigne si uniforme.

Foarte frumos este pasajul prin care treci pentru a ajunge dintr-un hangar in altul: o reconstituire a unei strazi vechi, tipic bucuresteana, cu pravalii si cafenele, extrem de realist facute.

Programul de vizitare este de marti pana vineri, intre orele 09:00 si 16:00, sambata si duminica, intre orele 10:00 si 17.00. Iar intrarea este libera.

Mai stii vreun muzeu ascuns? Spune-ne si noua!

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy


Un comentariu la „Muzeele ascunse din Bucuresti”

  1. Am fost in toate 3. Exponatele sunt prafuite, luminate prost sau deloc, cele rupte sunt lipite grosolan. Baiatul s-a plictisit ingrozitor, nu avea rabdare sa-i citesc ce reprezintă fiecare exponat. Doar diorama cu trenulete l-a incantat o vreme pana a aflat ca nu o poate conduce el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s