Mersul descult aduce numai beneficii bebelusilor

Mersul descult aduce numai beneficii bebelusilor

Mersul descult este nu doar benefic pentru cei mici, dar si foarte important pentru dezvoltarea motrica. Afla toate motivele pentru care bebelusului tau ii este mai bine fara pantofiori, acum, la Parinti de Pici.

Cand de-abia invata sa mearga, cand incepe sa faca primii pasi, mersul descult, pe podeaua din casa, prin iarba, pe nisip sau pe pamant, este absolut fascinant pentru cei mici. Daca, pana de curand, bebelusul simtea obiectele doar pipaindu-le cu degetelele de la manute sau muscandu-le, odata ce invata sa stea pe propriile picioare, i se deschide o lume cu totul noua – poate simti texturi si prin piciorute!

„Eu mi-am dat seama de acest lucru vazand cat de bucuroasa e fetita noastra atunci cand paseste desculta prin iarba sau pe nisip, uneori chiar si la locul de joaca, daca e acoperit cu protectie cauciucata. Bineinteles ca imi permit sa fac asta doar vara. Si oricum nu o las desculta decat atunci cand stiu ca nu are cum sa se raneasca sau sa se intepe”, explica Georgiana, mama de pici.

Descopera si alte avantaje pe care mersul descult i le aduce bebelusului, acum, la Parinti de Pici.

Mersul descult ofera siguranta

Simtind pamantul cu toata talpa atunci cand paseste, cel mic se simte mai mult in siguranta. Desigur, poate se va speria cand va simti nisip sub degetele pentru prima data, pentru ca nisipul nu este atat de solid pe cat se asteapta. Pe de alta parte, bebelusul poate sa isi coordoneze mai bine miscarile si invata sa isi foloseasca degetele de la picioare pentru a-si mentine echilibrul.

Asadar, profita de vremea frumoasa de afara si, pe cat posibil si acolo unde te simti in siguranta, lasa-ti copilul sa mearga descult cat mai mult. N-ar fi rau sa incerci si tu!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s