Motive pentru care copilul nu asculta

Stim cat de enervant poate fi un copil care nu asculta de regulile parintilor, reguli care, de altfel, au fost facute pentru siguranta micutului. Insa prichindelul neascultator are motivele sale. La Parinti de Pici, discutam despre momentele in care cei mici ne testeaza limitele si regulile.

Orice parinte ajunge sa cunoasca momentele in care copilul sau incepe sa arunce cu jucarii sau alte obiecte, musca, loveste, se catara pe mobila si, in general, face tot ce i s-a spus ca nu are voie. Sunt momente foarte frustrante pentru parinti, mai ales cand acestia stiu ca au explicat regulile casei.

De multe ori insa cei mici testeaza limitele tocmai pentru ca parintii nu au fost suficient de clari in a le stabili. Alteori o fac din cu totul alte motive, cum ar fi foamea sau oboseala, care sunt in stare sa-i trasforme parca in alti copii. Acestea sunt mult cunoscutele si temutele tantrumuri la copii, cand cei mici lovesc, musca, tipa si par hotarati sa incalce toate regulile.

E foarte important, totusi, sa nu o luam personal atunci cand se intampla asta si sa intelegem ca reactiile lor sunt pe masura nivelului lor de dezvoltare.

Mai multe despre motivele unui copil care nu asculta iti spunem acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s