Meniul copiilor de gradinita

Odata ce copiii intra in colectivitate, devine mult mai greu sa le controlezi obiceiurile alimentare. Ce ar trebui sa contina meniul copiilor de gradinita, pentru a-i invata sa manance sanatos?

Chiar daca iti educi copilul intr-un anumit stil de viata (fara junk food, multe fructe si legume), odata ce micutul tau intra la gradinita, risca sa fie influentat de exemplele din jur.

Vede o ciocolata la alt copil si vrea si el. Vede ca un coleg bea suc si ii este pofta. Cum faci sa ii explici ca tu ii oferi alimente mult mai folositoare si mai bune?

In aceasta editie a emisiunii „Meditatii pentru parinti cu Simona Dragomir”, nutritionistul Cristian Margarit iti ofera cateva solutii la aceasta problema si alternative sanatoase pentru meniul copiilor de gradinita.

In primul rand, parintii au nevoie sa inteleaga ca, pentru a-si convinge micutii sa manance sanatos, este nevoie ca adultii insisi sa fie un exemplu. Apoi, un alt element de retinut este ca cel mic nu va capata imunitate la junk food daca ii oferi cate putin in fiecare zi. Este doar un mit.

Ce este bine sa includa meniul copiilor? Afla mai departe.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s