Mega Tabelul Periodic al Elementelor la SCIKIDS Festivalul stiintei, editia a saptea

Pe  19 si 20 octombrie, Mega Mall devine destinatia perfecta pentru curiosii de toate varstele, care sunt asteptati la SCIKIDS Festivalul stiintei, editia a saptea – O Distractie cu Reactie.

Programul celor doua zile de festival cuprinde experimente distractive si pe intelesul copiilor cu Profesorii Trasniti de la Fun Science, spectacole stiintifice la scena, jocuri cu obiecte stiintifice – interactive, competitii cu roboti si jucarii inteligente.

Activitatile din cadrul festivalului se vor desfasura in cinci zone dedicate – Sci, Tech, Fun, Edu si Art – zilnic, in intervalul 12:00 – 18:00, in spatiul special amenajat de la nivelul -1 al Mega Mall, iar intrarea este libera.

In premiera, vizitatorii vor putea interactiona cu Mega Tabelul Periodic al Elementelor, sarbatorind astfel 150 de ani de la publicarea acestuia de catre Mendeleev. De asemenea, Profesorii Trasniti de la Fun Science Romania vor pregati asa cum v-au obisnuit deja un experiment inedit in care vor folosi sute de bile colorate pe Terasa Mega Mall situata la nivelul 2B.

De asemenea, copiii vor putea participa la cinci ateliere educative: “BOOMTown Build” cu Robot Academy, “Desenul Electric” realizat de Oraselul Cunoasterii, “Deseneaza in aer-3Doodler” cu Gadgetway, “Microscopie” coordonat de Muzeul Pedagogic din Brasov, “Fabrica de arome” cu Fun Science Romania.

In plus, alaturi de Profesorii Trasniti, copiii vor putea realiza cea mai mare pasta de dinti pentru dinozaur si vor fi fi invitati sa contribuie la crearea unui show experiment – ,,Norul din bile” -, in care Profesori Trasniti, YouTuberi, voluntari, vizitatori, parteneri vor folosi sute de bile.

,,Anul acesta descoperim Tabelul Periodic al Elementelor, variant interactiva a celui publicat in urma cu 150 de ani. Atragem atentia publicului larg asupra importantei acestei contributii aduse de D.I. Mendeleev in stiinta. SCIKIDS Festivalul stiintei isi propune ca la aceasta aniversare sa ii indeplineasca dorinta marelui om de stiinta, marturisita in cartea scrisa de el “Bazele Chimiei” si anume de a ii indrepta pe cei insetati de adevar, catre izvorul pur al stiintei, spre fortele care actioneaza pretutindeni in natura la transformarea materiei. Toata lumea este binevenita la SCIKIDS Festivalul stiintei pentru ca iubirea de cunoastere nu te va lasa niciodata cu inima franta”, declara Andreea Stoica, fondator Asociatia Fascination si SCIKIDS Festivalul stiintei.

La atelierele de stiinta vor participa o parte dintre cei mai apreciati vloggeri din Romamia si Republica Moldova: Bibi,Tony, Eugen Orange Blue, Mariposa (Lorena Francisc), Deeix Andreea, Andreea Bostanica, Marius Catalin, Best Noris, INicolas, Andrei Ro, A Domnul X, Betty & Laura Vrabie, Sebastian stefan, Karina Maria, Profesorii Trasniti Spooky & Roxy Foxy si Erik Culescu.

Acestia vor fi prezenti in deschiderea festivalului si ii vor tine la curent pe copiii din toata tara cu experimentele si noutatile de la SCIKIDS Festivalul stiintei.

Mai multe detalii despre eveniment se gasesc pe www.scikids.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s