Locul tau este la scoala, nu pe strada

Numarul de copii ai strazii in Romania a crescut. De aceea, Asociatia Telefonul Copilului lanseaza proiectul „Unde incepe cersetoria, se sfarseste copilaria”.

 

Prin acest demers, se vor identifica principalele probleme cauzate de cersetorie. De asemenea, oamenii vor fi informati asupra efectele negative ale acestui fenomen in randul copiilor.

Cersetoria este una dintre formele de trafic de persoane. In cazul copiilor, cei mici ar trebui sa invete in scoli, in loc sa intinda mana pe strada; merita sa abiba o copilarie normala.

Proiectul se va derula in orasele in care cersetoria a atins niveluri inalte. Pana la sfarsitul lunii mai, se va desfasura in scoli din Bucuresti – sectorul 5, Ilfov si alte trei judete, din regiunile Moldova, Transilvania si Muntenia. Pe parcursul lunii martie, vor fi oferite materiale informative, in cadrul intalnirilor directe cu cei mici si cu autoritatile locale.

Sub sloganul „Locul tau este la scoala, nu pe strada”, campania se adreseaza atat copiilor cu varste cuprinse intre 8 si 14 ani, cat si institutiilor si comunitatilor locale.

In ceea ce ii priveste pe copii, acestia vor afla care sunt riscurile la care se expun cersetorii, vor invata despre telefonul copilului (116.111) si vor primi informatii despre institutiile carora se pot adresa. De asemenea, se vor organiza jocuri de rol.

In cadrul proiectului, se va realiza si o analiza pentru identificarea principalelor probleme cauzate de fenomenul cersetoriei. Astfel, in cadrul intalnirilor cu cei mici si cu autoritatile locale, vor fi inmanate si chestionare. Rezultatele vor fi facute publice la finalul proiectului.

In urma acestei campanii, va fi dezvoltat un program de prevenire si de combatere a traficului de minori. Studiul va sta la baza unei dezbateri publice viitoare despre legile si procedurile de lucru pentru prevenirea si combaterea cersetoriei, respectiv a traficului de minori.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s