Jocul-concurs Cangurul de informatică debutează în luna mai 2024

Asociația Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educație (Asociația IDEE) a dat startul înscrierilor la concursul Cangurul de informatică, adresat elevilor din clasele V-VIII din toată țara.

Jocul-concurs îi ajută pe elevi să aplice cunoștințele de informatică în contexte diferite, stimulând învățarea prin joc și explorare. Data la care se va susține Cangurul de informatică pentru clasele V-VIII este 23 mai 2024.

Curiozitatea pentru informatică începe devreme! Prin intermediul subiectelor antrenante de logică, algoritmică, programare, dar și de utilizare a calculatorului și a terminalelor, Concursul Cangurul de Informatică oferă elevilor de gimnaziu ocazia de a explora și de a-și dezvolta abilitățile în domeniul tehnologiei.

Cadrele didactice sunt invitate să se înscrie aici, ca organizatori ai centrelor de testare Cangurul din școli. Organizatorii centrelor de testare se vor ocupa de înscrierea elevilor, prezentarea și desfășurarea concursului și vor transmite telefonic, online sau prin e-mail numărul de elevi înscriși pe clase.

Concursul se va susține în două moduri:

  • Offline, cu reviste tipărite, trimise la cererea participanților

Organizatorul centrului de testare poate opta fie să primească reviste tipărite pentru elevii înscriși în centrele de testare din școli, fie să multiplice materialele în centrele de testare. Înscrierea elevilor va avea loc până la data de 19 mai 2024.

Pe foaia de răspuns elevii vor marca o parolă, care trebuie memorată (cele 4 litere din codul de participare trimis organizatorului sau oricare alte patru litere). În termen de două zile lucrătoare de la data concursului, organizatorul va expedia foile de răspuns completate de elevi, prin colet poștal, la adresa: Editura Sigma: O.P.83, C.P.36, București.

Profesorul comunică elevilor codul său de organizator (format din cinci cifre), pentru ca aceștia să se poată înscrie la concurs pe www.editurasigma.ro. La înscriere, fiecare participant primește codul (de forma 12345-ABCD). Cu ajutorul acestui cod, elevul poate susține concursul pe platforma www.cangurul.net. Părinții pot înscrie elevii individual, urmând instrucțiunile de pe www.editurasigma.ro.

Susținerea online va avea loc joi, 23 mai, în intervalul orar 8:00-20:00. Durata concursului este de 60 minute din momentul deschiderii subiectelor.

Produsul digital este disponibil aici, iar regulamentul concursului poate fi citit aici.

Elevii care participă la concurs vor primi diplomă de participare/premiere și analiza testului, iar diploma va putea fi descărcată direct de pe site, folosind codul de participare.

Profesorii-organizatori vor primi acces la rezultatele elevilor, precum și diplome și adeverințe de participare.

Elevii se pot pregăti pentru concursul Cangurul de informatică pentru clasele V-VIII prin intermediul materialelor gratuite de pe www.cangurul.ro, selectând din secțiunea „Materiale gratuite” opțiunea „Cangurul Informatician clasele 5-8”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s