„Locuieste in poveste!”, un nou concurs Arthur pentru copii

In fiecare an, incepand din 2012, Editura Arthur organizeaza concursul de creatie „Locuieste in poveste!”, adresat copiilor cu varste intre 10 si 16 ani.

Anul acesta, concursul se desfasoara pana pe 15 august si are ca tema Salt in poveste.

Astfel, copiii sunt invitati sa-si imagineze ca, pentru cateva clipe, pot intra intr-o poveste care le place sau care, dimpotriva, i-a dezamagit. Odata intrati in poveste, copiii au puterea sa schimbe perspectiva din care e narata acea poveste, sa devina un personaj, sa inventeze noi intamplari sau dialoguri, sa creeze un personaj nou etc.

Concursul are doua sectiuni: scriere creativa si ilustratie.

In cadrul sectiunii „Scriere creativa”, copiii trebuie sa aleaga un roman publicat la Editura Arthur si sa scrie un text de maximum 6000 de semne cu spatii (aproximativ 3 pagini in Word) pornind de la tema de mai sus.

In cadrul sectiunii „Ilustratie”, ilustratiile trebuie sa porneasca de la un roman publicat la Editura Arthur si sa respecte tema „Salt in poveste”. Copiii pot propune o reinterpretare a unor romane deja ilustrate sau sa propuna ilustratii la romane care nu au ilustratii. Ilustratiile pot fi realizate in orice tehnica (acuarela, ulei, tempera, tableta grafica etc.) si trebuie incarcate apoi online (marimea maxima a fisierului fiind de 20 MB). Un concurent poate trimite maximum 4 ilustratii.

Inscrierile la concurs se desfasoara pana pe 15 august, iar lucrarile participante vor fi evaluate de un catre un juriu format din: Florentina Samihaian (coordonatorul colectiei Cartile mele, profesor la Facultatea de Litere, Universitatea din Bucuresti), Ioana Nicolaie (scriitoare), Adina Popescu (scriitoare), Florin Bican (scriitor), Dinu Dumbravician (designer de carte, profesor la Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti), Dan Ungureanu (ilustrator), Diana Zografi (redactor-sef la Editura Arthur).

Juriul va alege cele mai interesante si autentice 10 texte si 4 ilustratii, iar premiile oferite castigatorilor constau in participarea la tabara de creatie „Locuieste in poveste!” (la Alma Vii in 2021, alaturi de scriitori, lingvisti, artisti vizuali, ilustratori), precum si publicarea textelor si ilustratiilor castigatoare in volumul „Salt in poveste. Juniorii”.

Participarea la concurs se face prin completarea unui formular de inscriere disponibil aici.

Conditiile de participare si Regulamentul Oficial al concursului se gasesc pe blogul Arthur.

Incepand din 2012, lucrarile castigatorilor au fost publicate la Editura Arthur in colectia Cartile mele – Juniorii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s