Jucati bowling acasa!

Toamna incepe sa scurteze zilele si timpul petrecut afara, dar nu le reduce copiilor din pofta de joaca. Ne indreptam insa de acum mai mult spre jocurile si activitatile de care ne putem bucura in casa.

Bowlingul poate fi unul dintre ele. Este un joc simplu si distractiv pentru copii atunci cand au multa energie.

Pentru inceput, stabiliti impreuna unde va fi pista de bowling. Un hol lung si ingust este ideal pentru a fi transformat in pista, dar jocul va fi la fel de distractiv si in sufragerie, daca dati la o parte covorul.

Dupa ce ati ales locul unde va fi pista si unde vor sta popicele, incadrati culoarul de joc folosind banda adeziva de hartie (se dezlipeste foarte usor). O pista de un metru latime si doi-patru metri lungime este perfecta pentru un concurs de bowling in familie.

Daca vreti sa jucati varianta clasica de bowling aveti nevoie de zece popice, pe care le puteti improviza din sticle de plastic. Pot fi sticle de jumatate de litru (pentru copii mai mici) sau chiar de doi litri (pentru cei mai mari si mai puternici), pe care le puteti umple cu nisip, apa sau le puteti lasa goale (pentru o varianta mai usoara a jocului).

bowling-diy

Pregatirea popicelor se poate transforma intr-un activitate foarte placuta pentru copii, daca ii lasi sa decoreze popicele dupa bunul lor plac. Le pot picta sau desena cifre, le pot imbraca in hartie sau fetru, le pot lipi benzi colorate sau abtibilduri. Daca alegeti sa umpleti sticlele cu apa, copiii pot colora apa in culori diferite, folosind vopsea sau acuarele.

Dupa ce ati pregatit zona de joc si popicele luati o minge de marime potrivita si dati startul la distractie. Nu e obligatoriu sa respectati cu strictete regulile jocului. Scorul conteaza mai putin decat bucuria timpului petrecut impreuna.

Daca ti se face pofta de joaca, poti incerca si: 

Jocuri sportive in casa

Cum sa joci badminton in casa

Jocuri de dansat


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s