Jucarie din hartie: Broscuta saltareata

Daca esti (din nou) in cautare de idei de activitati simple si amuzante in care sa-l antrenezi pe copilul tau, iti aratam mai jos cum puteti face impreuna o haioasa jucarie din hartie: broscuta saltareata. Iata ce materiale iti trebuie:

  • hartie colorata
  • foarfeca
  • lipici
  • rigla si creion
  • optional: ochisori mobili, carioci

Ce ai de facut: 

Decupeaza prima data o frunza de nufar pe care va sta broscuta saltareata, apoi deseneaza conturul unei broaste (sau cauta si printeaza un sablon de broscuta de pe internet). Dupa ce ai decupat broasca deseneaza-i ochii (sau lipeste-i o pereche de ochisori mobili) si cateva buline pe spate. Decupeaza si lipeste apoi limba broscutei, dintr-o fasie lunga (15-20 cm) si subtire de hartie, pe care ai rasucit-o putin in jurul unui creion.

Acum lasa putin broscuta deoparte, pana ii pregatesti „trambulina”: taie doua fasii si subtiri de hartie, lipeste-le capetele in forma literei „L”, apoi impatureste-le alternativ, parte peste parte, pana le transformi intr-un arc de hartie asemanator unui acordeon (vezi tutorialul video de mai jos).

Lipeste arcul pe frunza de nufar, apoi lipeste broscuta in capatul acesteia si ai iata ca ai obtinut o jucarie de hartie: broscuta saltareata!

https://youtu.be/Vr3C2ZMsme0

Sursa: www.thecrafttrain.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s