Ce faci cand copilul cere sa-i citesti aceeasi poveste tot timpul

Ce faci cand copilul cere sa-i citesti aceeasi poveste tot timpul

Raspunsul este simplu: ii citesti aceeasi poveste tot timpul. Chiar daca tu te plictisesti sa citesti acelasi text la fiecare ora de culcare, prichindelul tau are numai de castigat. La Parinti de Pici, iti spunem cum il ajuta pe cel mic repetarea povestii de seara.

Cei mici fac uneori o adevarata obsesie pentru o anumita carte sau poveste. Astfel, te poti trezi ca piciul tau iti cere sa ii citesti si sa ii recitesti aceeasi poveste de zeci de ori, uneori in aceeasi zi sau chiar in aceeasi seara, inainte de culcare.

Pe cat de plictisitor ni se poate parea noua sa luam de la capat a 10-a oara aceeasi carte, copiii nostri vad lucrurile putin diferit.

Pentru ei, faptul ca stiu aproape pe de rost ce se intampla in povestea de seara preferata le da un sentiment de siguranta si confort si ii relaxeaza.

In plus, se stie ca cei mici invata foarte multe lucruri prin multa repetitie, iar limbajul nu face exceptie. Piticul tau isi imbogateste vocabular, dar isi antreneaza si memoria, atunci cand te aude citindu-i si recitindu-i cartea preferata.

Mai multe despre avantajele copilului de a auzi povestea de seara de mai multe ori iti spunem acum, la Parinti de Pici.

[Stii ca poti gasi o serie de povesti si in aplicatia Itsy Bitsy?]


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s