5 jocuri sportive de incercat acasa

Copiii au nevoie de multa miscare, de mult mai multa decat au parte in aceasta perioada in care isi petrec mai tot timpul in casa, conectati la scoala online si departe de zbenguiala cu colegii de scoala sau de gradinita.

In plus, vremea devine tot mai rece pentru a petrece mult timp afara, iar in majoritatea oraselor din tara, accesul la locurile de joaca este inca interzis, ca masura de prevenire a raspandirii coronavirusului.

Chiar si asa, ii poti oferi copilului ocazia de a face miscare in spatiul propriei locuinte. Noi am facut o lista cu cateva jocuri sportive simple si haioase, numai bune de exersat prin casa.

Idei de jocuri sportive in casa

Doar pentru ca nu poate iesi in parc, nu inseamna privarea copilului de exercitii fizice. Combina utilul cu placutul, incercand urmatoarele jocuri sportive!

1. Povesti cu sarituri

Inainte sa ii citesti copilului tau o poveste, propune-i o regula: de fiecare data cand aude un anumit cuvant sau un nume, sa sariti in picioare. De exemplu, daca ii citesti Povestea lui Harap-Alb, propune o saritura la cuvantul „cal” sau cand se aude chiar numele „Harap-Alb”.

2. Mima pe animale

Jucati in familie mima. Pe bucatele de hartie, scrie nume de animale. Apoi, pune toate fasiile intr-un castron si amesteca-le, astfel incat nici tu sa nu mai stii ce scrie pe biletele. Pe rand, fiecare membru al familiei extrage un biletel si, fara sa spuna nimic, mimeaza pentru ceilalti animalul care i-a picat. (Imagineaza-ti cat se va sari pentru un cangur sau un iepure!)

3. Danseaza cu jucariile

Faceti in familie un playlist cu piesele preferate (sau intrati pe Itsy Bitsy FM) si adunati cat mai multe jucarii de plus. Pentru acest joc, va fi nevoie de mai multi participanti. Ideal ar fi ca unul dintre parinti sa fie observatorul, cel care se ocupa de muzica. Celalalt parinte si copilul danseaza, pana cand observatorul opreste muzica. In acel moment, dansatorii se opresc. Daca cineva se misca in acest timp, jucatorul va fi nevoit sa ia in brate o jucarie de plus si sa danseze cu ea pe urmatoarea melodie. Continuati jocul pana terminati jucariile de plus. La final, pierde cel care a strans in brate cele mai multe jucarii.

4. Volei cu baloane

Nu putem vorbi de o lista de jocuri sportive fara sa mentionam volei cu baloane. Umfla cat mai multe baloane, dar incepi jocul simplu: arunca un balon si vezi cat de mult puteti sa il tineti in aer, tu si copilul tau, fara sa atinga podeaua. Pentru a complica lucrurile, arunca mai multe baloane, conditia fiind aceeasi: niciun balon sa nu atinga podeaua.

5. Plantuta inmugurita

Incearca urmatorul joc: roaga-ti micutul sa se puna pe podea si sa se ghemuiasca pana se face mic mic mic. Spune-i sa-si imagineze ca este o samanta micuta si sa isi inchipuie ca razele soarelui o incalzesc. Apoi, incet incet, plantuta ta va creste (in alte cuvinte, copilasul tau se va ridica incet de jos), iar cand infloreste, micutul tau va face o saritura.

Voi ce idei de jocuri sportive aveti?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s