Despre cartea Ale si Sufletul Cartilor

Bianca Mereuta, fondatoarea celei mai mari biblioteci private din Romania si a comunitatii online Ce le citim copiilorvorbeste despre lectura si carti pentru copii la Itsy Bitsy FM joia, in emisiunea Happy Music!  

Pe lista recomandarilor de lectura am adaugat, de curand, cartea „Ale si Sufletul Cartilor„, scrisa de Alex Donovici si aparuta la Editura Curtea Veche. 

Alex Donovici a scris povestea „Ale si Sufletul Cartilor” chiar dupa instalarea pandemiei pe care o traversam in aceasta perioada. In plus, in lumea imaginata de el se mai inchid si librariile si bibliotecile.

Descoperim „o lume in care nimeni nu mai cumpara carti, nu mai citeste; (…) o lume in care oamenii ajung sa se obisnuiasca fara povesti si apoi le inlocuiesc pe toate cu ecrane”, asa cum povesteste Bianca Mereuta.

In aceasta lume traieste o fetita pe nume Ale, care redescopera magia cartii tiparite, a hartiei care fosneste si farmecul ilustratii.

„Mesajul acestei carti este ca, atat timp cat exista in lume o singura carte care reuseste sa deschida mintea si sufletul unui copil, lupta cu uitarea nu este pierduta.” spune Bianca Mereuta.

Descopera invitatia facuta de Bianca Mereuta la lectura cartii „Ale si Sufletul Cartilor”:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s