Cand nu intelegi vorbitul la bebelusi

Cand nu intelegi vorbitul la bebelusi

Odata cu primele cuvinte ale copilului, incep si incercarile parintilor de a traduce orice ar fi zis micutul. La Parinti de Pici, iti spunem la ce sa te astepti de la vorbitul la bebelusi.

Pe masura ce prichindelul tau incepe sa lege cuvintele in propozitii si devine tot mai volubil, este normal sa te astepti sa poti purta conversatii tot mai coerente cu el. Dar nu te grabi. Chiar daca micutul tau se exprima tot mai usor nu inseamna ca vei si intelege tot ce spune.

Limba bebeluseasca e dificil de descifrat si poate fi destul de frustrant sa-l vezi pe copilul tau atat de dornic sa-ti vorbeasca, iar tu sa nu stii la ce se refera.

Nu trebuie sa te ingrijorezi insa daca nu intelegi mereu vorbitul bebelusului. De fapt, la inceput, e suficient daca intelegi doar jumatate din ceea ce-ti spune, sunt de parere unii medici.

E ca si cum ai juca mima, sau cel putin asta-i senzatia pe care o am eu atunci cand fetita noastra incearca sa-mi explice ceva cu mult patos, iar mintea mea se chinuie sa traduca”, povesteste mamica Georgiana.

Ce este bine sa eviti in aceasta perioada si ce sa faci pentru a intelege vorbitul la bebelusi? Afla acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s