Jocul de Luni: Jocuri la plaja

Jocul de Luni: Jocuri la plaja

Chiar si cu schimbarile de temperatura, vara este momentul in care ne gandim la mare. Pentru zilele insorite pe care le rezervi pentru mersul la plaja, ti-am pregatit o serie de jocuri perfecte pentru a alunga plictiseala. Descopera-le acum, in podcastul Happy Music de Vacanta.

Adriana Mitu, experta in jocuri, ne propune sa imbinam plaja cu dezvoltarea emotionala, folosind niste joculete tare haioase pentru intreaga familie.

Descopera aici ce jocuri la plaja pot fi distractive si utile in acelasi timp. Iar mai jos ai regulile detaliate.

3 jocuri la plaja

Mingea de plaja cu intrebari

Pentru acest joc, este nevoie sa scrii o serie de intrebari pe o minge de plaja. Pot fi intrebari simple, de autocunoastere (de exemplu: Care este mancarea ta preferata?), sau intrebari ciudate (de genul: Daca ai fi o picatura de apa, unde ai locui?).

Mai apoi, toti jucatorii formeaza un cerc si arunca mingea de la unul la celalalt. Cand cineva prinde mingea, va citi prima intrebare pe care o vede si va raspunde.

Capitanul de vas si pestisorii

Unul dintre jucatori va fi capitanul de vas si se va aseza cu spatele la ceilalti jucatori. Acestia din urma vor fi pestisorii. Capitanul nu se deplaseaza din locul sau. Pestisorii se vor apropia de capitan atunci cand acesta nu se va uita la ei. Cand capitanul de vas se intoarce si ii priveste, le da si o porunca, spunand: Vad venind spre mine pestisori saltareti. Iar atunci pestisorii vor sari. Mai apoi, capitanul se intoarce cu spatele, iar pestisorii iar se grabesc sa ajunga la el. Capitanul se intoarce cu fata si da o noua porunca: Vad venind catre mine pestisori leganati. Primul pestisor care reuseste sa ajunga la capitan si sa-l atinga, ii va lua locul.

Parca iti aduce aminte de „1, 2, 3, la perete stai”, nu-i asa?

Covorul magic

Pentru acest joc, ai nevoie de o rogojina sau un prosop de plaja. Toti jucatorii se vor urca pe prosopul de plaja. Mai apoi, le vei spune ca sunt pe un covor magic si nu au voie sa calce in afara lui. Ei au nevoie sa lucreze in echipa sa intoarca prosopul sau rogozina invers, fara ca cineva sa calce in afara lui.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s