Cum se manifesta astigmatismul

Cum se manifesta astigmatismul

Astigmatismul nu este o problema foarte grava, dar afectiunea trebuie monitorizata si, la nevoie, corectata. La Traieste Sanatos cu Simona, iti spunem cum se manifesta astigmatismul si ce este de facut.

Stiai ca multi dintre noi avem un astigmatism fiziologic, care variaza pana la 0,5 dioptrii? Pana la aceasta limita, aflam de la dr. Miruna Nicolae, medic primar oftalmolog, ochiul tolereaza imperfectiunea si nu este nevoie sa apelam la ochelari sau lentile de contact. Pe de alta parte, tot ce este peste valoarea de 0,5 dioptrii constituie un viciu de refractie, iar ochiul are nevoie de corectie.

Cei care au astigmatism nu vad clar nici la distanta, nici de aproape, avand mai multe puncte de focalizare, in loc de unul singur, cum ar trebui. Astigmatismul este o afectiune innascuta, dar care se poate face simtit chiar si la 20-30 de ani, cand te poti trezi ca ai nevoie de ochelari.

Periculos este cand vorbim de astigmatismul progresiv. In mod normal, in astigmatism, dioptriile nu cresc (atata timp cat nu este combinat cu miopia). In cazul astigmatismului progresiv, dioptriile continua sa creasca si problema poate deveni grava.

Ca urmare, pentru a te asigura ca puiul tau nu sufera de astigmatism, este bine sa il duci periodic la consultatii oftalmologice.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s