Jocul de Luni: Jocuri de imbracat dimineata

Jocul de Luni: Jocuri de imbracat dimineata

Din aceasta zi de luni am aflat de la trainerul Adriana Mitu cateva jocuri de imbracat. Daca nu le-ai auzit in direct, asculta-le in podcastul de mai jos!

Jocuri pentru a convinge copilul sa se imbrace

Stim ca, uneori, este greu sa te intelegi cu micutul tau in anumite contexte, insa un joc poate detensiona atmosfera si sa transforme un NU al copilului intr-un DA plin de ras si bucurie. Pentru ca cea mai usoara cale de a intra in lumea copilului este prin joc si poveste. Asadar, in momentele dificile, putem recurge la un joc istet.

Nu exista parinte care sa nu fi intampinat, macar o data, refuzul copilului de a se imbraca. Iar cand este dimineata si esti pe fuga, acest moment se poate transforma rapid intr-o situatie tensionata care se lasa cu plans sau crize de furie din partea copilului.

Pentru a trece cu brio peste un astfel de moment, iata niste idei de jocuri de imbracat:

Jocuri de imbracat dimineata

Jocul imbracatului gresit

Imagineaza-ti ca este dimineata, copilul nu vrea sa se imbrace, asa ca tatal sau a uitat brusc cum ar trebui sa se imbrace. Tatal se preface ca nu stie sa-l imbrace si-i punea sosetele in maini, pantalonii pe cap si tricoul in picioare. Copilul rade si ii explica tatalui cum se imbraca singur cu pantalonii, sosetele si tricoul, toate la locul lor. Este un joc hazliu si foarte usor de facut cu cei mici.

Jocul cu magie

Acest joc poate fi folosit in orice context. Iei o carte din biblioteca si te prefaci ca-i citesti copilului o magie. O magie care-l va face cat ai clipi sa stea pe loc. O sa-l prefaci intr-o piatra, sau intr-o inghetata, sau in orice lucru care nu se misca. Poti spune chiar si o vraja. Apoi, poti face o magie pentru fiecare piesa de imbracaminte, in parte.

La final, daca cel mic nu este inca imbracat, dar deja se simte conectat cu parintele, asadar este mai dornic sa coopereze, ii poti face direct cerinta de a-si lua haine pe el pentru ca urmeaza sa plecati la serviciu/gradinita.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s