Jocul de Luni: Jocuri anti plictiseala

Jocul de Luni: Jocuri anti plictiseala

Odata cu prima zi de vacanta a micutilor, incepem sa ne gandim si la concedii, excursii si calatorii. Daca ti-ai propus sa pleci cu familia la un drum lung, sigur vei avea nevoie de niste jocuri anti plictiseala. Din fericire, Adriana Mitu, parenting trainer, a poposit pe la Happy Music de Vacanta si ne-a oferit trei idei de astfel de jocuri. Descopera-le aici.

Pentru ca afara este vara, este clad si avem chef de vacanta, sau macar de o minivacanta legata cu un weekend, vom pleca impreuna cu intreaga familie in calatorii mai lungi sau mai scurte. Iar daca este rost de drum lung, poate aparea si plictiseala.

Plictiseala poate fi chiar buna, intrucat ne ajuta sa ne cultivam creativitatea. Ca urmare, am cautat niste jocuri anti plictiseala care sa ne antreneze fix acest „muschi”. Asculta-le in podcastul de mai jos si citeste-le regulile mai jos.

3 jocuri anti plictiseala

Ce iau cu mine in vacanta?

Unul dintre jucatori incepe spunand ce va lua cu el in vacanta. De exemplu: Cand plec in vacanta iau cu mine o carte. Urmatorul jucator adauga un obiect: Cand plec in vacanta iau cu mine o carte si un pix. Urmatorul adauga si el la randul sau un obiect: Cand plec in vacanta iau cu mine o carte, un pix si un bulgare de zapada.

Jocul devine cu atat mai amuzant cu cat obiectele mentionate sunt mai incredibile. Totodata, activitatea ajuta si la dezvoltarea capacitatii de concentrare, asadar este numai bun de luat in valiza de vacanta.

[Vezi si: 10 activitati amuzante in masina]

Ia ghici la ce ma gandesc!

Unul dintre jucatori se gandeste la un obiect, o persoana sau un loc. Ceilalti jucatori vor incerca sa ghiceasca la ce s-a gandit acesta, adresand intrebari la care se poate raspunde doar cu Da sau NU. Dupa fiecare raspuns, cel ce intreaba poate ghici la ce s-a gandit primul jucator. Sirul intrebarilor continua pana cand cineva ghiceste. Apoi, cel ce a ghicit poate alege si el un obiect, un loc sau o persoana si sa raspunda intrebarilor.

Povestea in lant

Una dintre persoanele din masina incepe o poveste, vorbeste pentru 20-30 de secunde, iar apoi se opreste. Urmatoarea persoana ii continua ideea si tot asa pana iese o poveste trasnita. Cand ati ramas fara idei, puteti adauga fraza: In acelasi timp, intr-un univers paralel… .

[Vezi si: 10 activitati amuzante in masina]


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s