Jenga (pe porunci)

Jenga este deja un joc foarte amuzant, insa, cand mai adaugi si componenta de porunci, vei avea parte de rasete de fiecare data, fara un moment de plictiseala!

Daca nu ai mai jucat Jenga pana acum, iti prezint eu regulile mai jos. Poate fi cumparat din orice magazin de jocuri si chiar si de la hipermarketuri.

Jenga poate fi jucat de la 8 ani in sus. Jocul contine 54 de caramizi din lemn, pe care le asezi unele peste altele, pentru a forma un turn, ca in imaginea de mai jos.

jenga 01Pe rand, fiecare jucator scoate cate o caramida din turn (de la margine sau din mijloc – de oriunde i se pare convenabil) si o asaza deasupra.

Pierde cel care darama turnul in momentul in care trage caramida sau o asaza deasupra. Iar castigatorul este ultimul care si-a asezat cu succes caramida deasupra.

Cum spuneam, jocul este foarte simplu si amuzant. Ai nevoie doar sa delimitezi un spatiu, astfel incat sa nu se piarda piese sau sa se sparga ceva, atunci cand turnul se darama.

Insa poti face acest joc si mai distractiv!

Jenga pe porunci

Numeroteaza fiecare caramida de lemn cu un marker negru. (Sunt jocuri care au deja caramizile numerotate.)

Apoi, pe o coala, noteaza 54 de porunci. De exemplu:

  • Canta un refren sau o strofa.
  • Sari ca un iepuras.
  • Mai trage o caramida.
  • Spune o gluma.

Si tot asa… La fiecare joc, poti inventa reguli noi. Deja nu mai conteaza cine castiga si cine pierde, pentru ca veti dori ca jocul sa nu se termine, pentru a vedea ce porunci mai sunt.

Ai jucat vreodata Jenga?

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s