Traieste-ti emotiile la vedere

Ca parinte, este necesar sa ii arati copilului tau emotiile prin care treci. Ce se petrece in acele momente? Cum il ajuta pe micutul tau sa iti vada emotiile? Afla din aceasta editie a emisiunii Meditatii pentru parinti.

Daca nu constientizam cat de importante sunt emotiile proprii, cum ne putem invata copiii sa le recunoasca si sa le gestioneze? Cum ii putem ajuta sa isi dezvolte inteligenta emotionala?

Chiar daca cei mici se nasc cu o capacitate de a simti si de a trai emotiile, parintii sunt cei care pun bazele inteligentei emotionale. Si, cum copiii invata din ceea ce vad la parintii lor, este important ca tu insuti/ insati sa iti dezvolti inteligenta emotionala.

Poate ca te gandesti micutul tau nu are capacitatea sa inteleaga anumite stari prin care treci. Insa, chiar daca nu intelege, copilul tau simte cand ceva nu este in regula cu tine si, inconstient, isi asuma o responsabilitate pentru ceea ce simti. Acesta este un alt motiv pentru care sa iti inveti copilul sa isi numeasca emotiile.

Cum iti ajuti micutul sa isi dezvolte inteligenta emotionala? Afla aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s