Invata sa faci papadii pufoase din lana!

Cand vine vorba de a oferi o floare in dar, gestul conteaza cel mai mult. De aceea, probabil, banalele papadii sunt foarte indragite de mamici (mai ales), pentru ca sunt printre primele flori pe care copiii le culeg si le ofera in dar. Pana vom vedea insa papadiile rasarind prin parcuri si pe langa alei, iti aratam cum poti face papadii simpatice din lana.

Desi ai nevoie de putine materiale pentru a le realiza (vezi mai jos), e posibil sa ti se para destul de complicat sa urmezi fiecare pas al tutorialului. Dupa primele doua-trei floricele ti se va parea insa destul de usor si vei ajunge sa le faci foarte repede. Oricum, rezultatul merita din plin macar jumatate de ora din timpul tau, asa ca urmeaza pasii tutorialului si vei avea, la final, un buchet insorit de papadii.

  1. Pregateste materialele:
  • Lana galbena si verde
  • Sarma plusata verde
  • Pistol de lipit
  • Foarfeca
  • Furculita

2. Aseaza un fir de sarma plusata langa furculita.

3. Prinde firul de sarma si furculita cu un fir de lana galbena, dar ai grija sa lasi liber capatul firului de sarma (1-2 cm).

4. Infasoara lana de 25-30 de ori in jurul furculitei.

5. Muta firul de sarma perpendicular pe furculita si rasuceste capatul sarmei de ceea ce va deveni “tulpina” papadiei.

6. Taie un fir de 10 cm de lana verde si leaga cu el ciucurele de lana galbena, chiar sub primul dinte al furculitei. Scoate apoi usor ciucurele din furculita.

7. si 8. Prinde strans firul de lana verde in jurul florii si fa un nod dublu, apoi taie capetele firului aproape de nod.

9. 10. si 11.  Taie un alt fir de lana verde, de data asta lung de 20 de centimetri, apoi lipeste-l de nodul celuilalt fir verde sau infasoara pur si simplu baza florii in el, astfel incat sa acopere cu totul lana galbena. Rasuceste firul in jos, spre tulpina, si lipeste capatul firului cu pistolul de lipit.

12. si 13. Baga cu atentie foarfeca prin toate buclele manunchiului de lana galbena si taie-le incet si ferm, apoi foloseste furculita pentru a destrama si “ciufuli” firele de lana.

14. “Coafeaza” putin floarea cu foarfeca si vei obtine o papadie dragalasa, ideala pentru un cadou de primavara.

Sursa: brendid.com

Suntem curiosi sa aflam cum ti-au iesit papadiile din lana. Povesteste-ne in rubrica de comentarii de mai jos. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s