Cum initiezi discutiile despre sexualitate in familie

Cum initiezi discutiile despre sexualitate in familie

Stim ca probabil te simti inconfortabil sa ii vorbesti micutului tau despre sexualitate si sex, dar aceste discutii pot aduce foarte multe avantaje in relatia parinte copil. La Meditatii pentru parinti, iti spunem cum incepi o conversatie pe acest subiect, pentru a-i fi de folos copilului tau.

Exista mai multe avantaje in a povesti cu copilul despre subiectul asta si primul dintre ele este ca se creeaza o legatura de incredere”, explica Diana Dragu, specialist in parenting.

Primind raspunsuri adevarate si corecte la intrebarile pe care le pune ii va arata copilului ca poate avea incredere in parintii sai, ca acestia sunt parteneri de discutie pe care se poate bizui la nevoie. Astfel, cu o baza de incredere, relatia parinte copil se consolideaza mai mult.

Cu toate acestea, s-ar putea sa iti vina greu sa vorbesti despre sexualitate cu prichindelul tau. Chiar si reactiile tale ii pot da de inteles copilului ca subiectul este un tabu pentru tine. Asa ca, este important sa stii cum sa initiezi astfel de discutii.

In primul rand, te va ajuta sa stii ca nu trebuie sa ii oferi micutului tau toate informatiile de la inceput. Ii poti raspunde punctual la intrebari si folosind explicatii adecvate varstei. „In clasele primare, copiii trebuie sa stie care sunt denumirile stiintifice pentru partile corpului si cum anume se fac copiii”, spune Diana Dragu.

Mai multe despre cum sa ii vorbesti copilului tau despre sex iti spunem acum, la Meditatii pentru parinti.

Aceasta emisiune face parte din seria de emisiuni despre Educatie Sexuala pentru Parinti. Scopul acestui material este de a informa parintii, pentru ca noi credem ca un parinte informat poate lua mai responsabil decizii privind educatia copilului sau. Fiecare parinte e liber si responsabil sa isi educe copilul asa cum crede de cuviinta.

Textul materialului este realizat pe baza informatiilor transmise de specialistul intervievat si reprezinta parerea personala a acestuia, bazata pe studii stiintifice, experienta personala si profesionala. Informatiile acestea nu au valoare de adevar absolut si nu reprezinta pozitia oficiala a Itsy Bitsy.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s