Ce sa faci daca ai tipat la copilul tau

Ce sa faci daca ai tipat la copilul tau

Ideal ar fi sa nu iti pierzi niciodata cumpatul fata de copilul tau. Totusi, suntem oameni si este normal sa simtim, printre altele, si emotii de furie si frustrare. Problema este ca ajungem sa ne varsam nervii pe copii si sa tipam la ei. La Parinti de Pici, iti spunem cum repari tipatul la copil, dupa un episod de furie.

Oboseala, frustrarea, lipsa de experienta, uneori exasperarea vizavi de reactiile micutilor nostri ne pot aduce in punctul in care volumul vocii noastre creste parca fara control si… ne trezim tipand. Nu este o scuza pentru tipatul la copil, dar se intampla sa te incerce si sentimente de furie.

Mie, cel putin, mi se pare mai realist si mai util sa stiu ce pot face daca am tipat la copil decat sa mi se spuna cum sa fiu un parinte zen 24 de ore din 24”, spune mamica Georgiana. Asa ca ea a venit cu cateva sfaturi pentru a remedia situatia.

In primul rand, n-ar trebui sa te comporti ca si cum nu s-ar fi petrecut nimic. Oricat de spontan si de rapid s-ar fi consumat momentul, piciul tau are nevoie sa ii explici ce s-a intamplat, dupa ce te calmezi.

Asculta Parinti de Pici si afla alte moduri prin care iti poti controla furia si poti repara tipatul la copil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s