Ioana Chicet-Macoveiciuc despre nevoia de educatie sexuala

Ioana Chicet-Macoveiciuc despre nevoia de educatie sexuala

Ioana Chicet-Macoveiciuc, cunoscuta bloggerita Printesa Urbana, a intrat in direct la Itsy Bitsy FM, pentru a vorbi despre Legea Inocentei si despre nevoia de educatie sexuala. Alaturi de ea, am privit atat din perspectiva parintilor care asociaza sexul cu promiscuitatea, cat si din punctul de vedere al copiilor care nu primesc informatii corecte din partea familiei. Daca nu ai prins interviul, asculta-l in podcastul de aici.

„Cumva, fiecare generatie a aflat de pe unde a putut, a inteles ce a putut si s-a purtat in consecinta.

Printesa Urbana se arata profund dezamagita de directia in care merge educatia sexuala in Romania, dar intelege si temerile sau sentimentele de rusine ale parintilor. Ea considera ca, pentru a ne schimba perceptia, avem nevoie de timp si de vindecare.

Ioana ne povesteste si despre reactiile copiilor care afla informatii despre sex si sexualitate, din alte surse decat cele de la parintii lor. Cel mai bun exemplu il regasesti mai jos – un comentariu la un videoclip despre cum se fac copiii.

Itsy Bitsy FM sustine demersurile pentru a inlatura stigmatul pe care educatia sexuala il are in societatea romaneasca. Ca urmare, am inceput o serie de episoade Meditatii pentru parinti, prin care urmarim sa ii ajutam pe parinti sa inteleaga mai bine nevoia de educatie sexuala.

Asculta tot interviul cu Ioana Chicet-Macoveiciuc aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s