Intoxicatii depistate in analiza minerala tisulara

Intoxicatii depistate in analiza minerala tisulara

Analiza minerala tisulara, cunoscuta si ca analiza firului de par, poate fi, in anumite cazuri, mai utila decat clasicele analize de sange. Este o metoda neinvaziva, prin care sunt relevate anumite intoxicatii din corp. Mai multe despre aceasta tehnica iti spunem acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Prin analiza minerala tisulara, putem depista intoxicatii cu mercur, plumb, aluminiu sau alte metale grele. Acestea sunt substante care se depun foarte repede pe organe, astfel devenind greu de gasit cu ajutorul analizelor de sange. Printre simptomele care apar in urma unor astfel de intoxicatii se numara agitatia, scaderea fortei de concentrare si izolarea.

Daca observi aceste semne la copilul tau, specialistii recomanda sa il duci la analiza firului de par. Tehnica nu este deloc dureroasa: pur si simplu, pacientului i se taie cateva fire de par, iar acestea urmeaza a fi analizate in laborator.

Dr. Stefan Tiron, medic primar ortoped, specialist in analiza minerala tisulara, ne spune mai multe despre aceasta metoda, acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s