Cristian China Birta: Timpul in familie pe primul loc

Cristian China Birta: Timpul in familie pe primul loc

Consacratul blogger Cristian China-Birta, cunoscut si drept Chinezu, ne-a facut o vizita la Itsy Bitsy FM si ne-a incantat cu povestile sale din viata de parinte. In emisiunea Tati in dialog, Cristian ne-a vorbit despre cat de important este timpul in familie, despre cum e sa-ti plece primul copil de acasa si despre diferentele dintre generatii. Daca ai ratat interviul, asculta podcastul aici.

„Absolut mizerabila mi se pare faza aia, cand ajungi acasa la copilul tau si iti suna telefonul si tu trebuie sa raspunzi. Trebuie. Acest cuvant e de o toxicitate fenomenala, in viata noastra”, este de parere bloggerul.

Dar cum se desparte de telefon omul care lucreaza, in mare parte, in online? Saturat de a ajunge mereu acasa dupa ora de culcare a copiilor sau, in ultimii ani, a decis sa isi puna familia pe primul loc, lasand sarcinile de serviciu pe urmatoarea zi.

Cristian China-Birta poarta multe palarii: antreprenor, consultant, blogger, Mare Maestru de Ispravi. Dar rolul care ni se pare ca i se potriveste cel mai bine este rolul de tata pentru cei trei copii ai sai

„Cand ai venit acasa, copiii, mai ales cand sunt mici, vin si stau 10-15-20 de minute cu tine, dar vor sa fii numai al lor. Dup-aia se duc in treaba lor – se joaca, deseneaza, treaba lor ce fac. Dar alea 10-15-20 de minute, nu le negocia pentru nimic in lume!

Bloggerul este de parere ca timpul in familie si comunicarea sunt elemente esentiale pentru un parinte care construieste o relatie cu al sau copil. Despre cum vede el diferentele intre generatiile actuale de parinti si generatia copiilor poti afla acum, din podcastul de mai jos.


Ultimele articole

Un comentariu la „Cristian China Birta: Timpul in familie pe primul loc”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s