Inteligenta emotionala: Unealta de prevenire a cazurilor de bullying

Inteligenta emotionala: Unealta de prevenire a cazurilor de bullying

Cei care au o inteligenta emotionala crescuta, indiferent de varsta, au sanse mai mici sa pice in oricare dintre rolurile de bully sau de victima. Cum sunt legate situatiile de hartuire de acest tip de inteligenta? Cum iti poti ajuta copilul sa isi dezvolte inteligenta emotionala? Afla raspunsurile acum, la Meditatii pentru parinti.

„Inteligenta emotionala se invata si se dezvolta”, explica psihoterapeuta Cristina Trepcea. „Este capacitatea de a gestiona intr-un mod eficient emotiile, sentimentele, conflictele, si pe ale tale si pe ale celor de langa tine. Te ajuta sa discerni intre sentimente diferite, sa etichetezi corect ceea ce simti si ceea ce simt ceilalti, sa iti ajustezi comportamentele si gandirea, pentru a-ti atinge scopurile.”

Cazurile de bullying apar atunci cand copiii nu au invatat sa isi recunoasca emotiile si, implicit, sa si le gestioneze eficient. Sunt copiii care nu stiu ca este ok sa simti furie, nu sa ti-o reprimi, dar ca este nevoie sa isi adapteze comportamentele fata de ceilalti. Sunt copiii care fie ajung in rolul de bully, fie se complac in statutul de victima, fie sunt niste simpli martori pasivi, care nu striga atunci cand vad o nedreptate.

Mai multe despre legatura dintre inteligenta emotionala si bullying poti afla acum, la Meditatii pentru parinti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s