Instrumente teatrale transformate in instrumente didactice

Educatia inseamna mai mult decat transmiterea de cunostinte, inseamna incurajarea copiilor sa isi dezvolte propriile personalitati si abilitati “cheie”, precum increderea in sine, creativitatea, exprimarea si abilitatea de a comunica si interactiona cu cei din jur si de a lucra in echipa.

Teatrul este o metoda excelenta de a le oferi copiilor ocazia sa-si dezvolte aceste abilitati. In acest sens a fost gandita Initiativa Educationala – un proiect lansat in 2008 in Austria de catre Prof. Dr. Max Friedrich, Dr. Brigitte Sindelar si Sylvia Rotter.

Proiectul are la baza ideea ca sprijinirea dezvoltarii creativitatii copiilor in timpul orelor petrecute la scoala duce la cresterea abilitatilor acestora, nu doar in privinta creativitatii mai sus mentionate, ci si in ceea ce priveste capacitatea lor de a se concentra si de a invata.

In Romania, unul din demersurile care incurajeaza teatrul ca metoda de dezvoltare a elevilor ii apartine Teatrului Vienez pentru Copii

La Teatrul Vienez de Copii, copiii au ocazia sa-si dezvolte abilitatile participand la ateliere de teatru si jucand in diverse spectacole.

In aceasta perioada, de exemplu, micii actori pot fi vazuti in spectacolul Visul unei nopti de vara, de William Shakespeare, la Sala Rapsodia (Str. Lipscani, nr. 53, Bucuresti), dupa urmatorul program:

  • Marti, 23 Octombrie, orele 11:00 si 19:00
  • Vineri, 2 Noiembrie, orele 19:00
  • Sambata, 3 Noiembrie, orele 11:00 si 19:00

In cadrul Initiativei Educationale are loc la Constanta, pe 26 octombrie, o conferinta gratuita, unde peste  200 de profesori vor afla cum pot implementa tehnicile teatrale in predarea oricarei materii la scoala.

Conferinta va fi urmata, pe 28 octombrie, de o serie de ateliere practice in cadrul carora profesorii vor invata cum sa lucreze cu aceste metode inovatoare, inspirandu-i pe elevi.

Mai multe despre Initiativa Educationala gasesti pe www.teatrulvienezdecopii.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s